Multi-problem rokje

Dit is vast herkenbaar voor iedereen die wel eens iets maakt. Soms gaat het van een leien dakje, en soms lijkt alles wat je doet verkeerd te gaan. Bij dit rokje was het laatste het geval.

This is probably recognizable for everyone who makes things. Sometimes it’s all smooth sailing and sometimes everything you do seems to go wrong. This skirt is one in the second category.


MPR1

Zo op het eerste gezicht zie je dat er niet aan af. Gelukkig! De dingen waar ik tegenaan liep waren ook bijna allemaal wel te verhelpen, alleen wel een beetje irritant.

At first sight you can’t see it, luckily! The problems I‘ve encounterd were not permanent, but they sure were annoying.

MPR Collage

Een doorgestikte naad met een harige achterkant, een pas die op mysterieuze wijze niet paste (die naam, dat is natuurlijk ook de goden verzoeken!), en vlekken van het strijkijzer. Heel fijn.

Topstitching with hair, a facing that mysteiously didn’t fit, and stains from the iron. Nice, really.

Maar hé, uiteindelijk is het een hele leuke rok geworden!

But hey, it turned out to be a pretty nice skirt!

MPR2

Bonus: met mijn zondaghoofd op internet 🙂 Het patroon tekende ik zelf, geïnspireerd op Megan Nielsen’s Kelly skirt. Ik wou het patroon graag kopen, maar mijn bankrekening was het daar niet helemaal mee eens. Toen heb ik een soortgelijk patroon getekend. Mijn plooien zijn iets minder diep, en ik heb hem wat langer gemaakt. Ik hou van rokjes die net onder de knie vallen.

Bonus: my sunday-face on the internet 🙂 I drafted this pattern myself, based on Megan Nielsen’s Kelly skirt. I wanted to buy the pattern, but sadly my bank account didn’t agree. So I drafted my own pattern, based on hers. The pleats on my skirt are a bit smaller and the skirt is longer. I like my skirts to end just below the knee.

MPR3

De stof is een soepele, lichtblauwe spijkerstof. Ik kocht het op de markt hier in Leeuwarden, het was het laatste stukje op de rol, 80 cm en kostte 5 euro. Met het klosje garen en de knopen kostte dit rokje in totaal een zee van tijd en iets meer dan een tientje. Koopje toch?

The fabric is a soft, lightblue denim. I bought it on the market here in Leeuwarden, it was the last bit. I paid 5 euro for 80 cm. With the tread and the buttons, this skirt cost me a lot of time and a little more than 10 euro’s. That’s a steal right?

MPR4

Het doorstikken deed ik met een goudkleurige draad die ik nog had liggen, en met de driedubbele steek. Erg mooi geworden, al zeg ik het zelf! Ik heb mijn machine nu iets meer dan een half jaar en ik ben er nog steeds erg over te spreken, hij werkt erg prettig en maakt mooie steken.

For the topstitching I used a gold coloured that I already had, and the triple stitch on my machine. I love the way it turned out. I have gotten my machine a little over 6 months ago and Im still really happy with it. It’s great to work with and the stitch quality is very nice.

MPR Collage 2

Het enige dat ik een volgende keer anders zou doen is dat ik de pas aan de voorkant in het midden één of twee centimeter lager zou laten eindigen. Nu zit die naad precies op het ‘dikste’ gedeelte van mijn buik en dat zou ik liever anders zien. Het stoort me niet hoor, maar is meer een soort verbeterpuntje. Voor de rest ben ik super tevreden.

The only thing I would change if I would make this skirt again, is to lengthen the yoke by 1 or 2 centimeters. It hits right on the ‘biggest’ part of my belly and I think it would look better if it covered that part. It doesn’t really bother me though, I’m perfectly happy with this skirt as it is.

Wat me wel stoort, is dat ik vandaag eigenlijk wilde bloggen over een jurkje dat ik vorige week al afmaakte. Maar ik gooide het vanochtend zonder er bij na te denken in de wasmachine… Daarom hier een kleine sneak preview, zodra het droog, gestreken en op de foto gezet is meer!

What does bother me is that I was planning to write about a dress I finished over a week ago. But without thinking about it, I threw it in the washing machine this morning… So here is a sneak preview, more will follow as soon as it is dry, ironed and photgraphed!

MPR5

Advertentie

13 thoughts on “Multi-problem rokje

  1. Love the skirt! I think it’s perfectly acceptable for #kellyskirtfriday. Just wanted to let you know that I have nominated your blog for some awards. I was given some awards and wanted to share the love. You know where to find me 😉

  2. Hey Inge, zoals al gezegd vind ik dit rokje echt prachtig, vooral de gekleurde binnenkant. Ik ben ook wel echt jaloers op je doorgestikte naden dus daar had ik nog een vraagje over. Je zegt dat je de driedubbele steek hebt gebruikt en ik vroeg me af of dit dezelfde steek is die normaal gezien gebruikt wordt voor stretchstoffen. (bij mij heeft het icoontje drie steekjes naast elkaar) Je ziet mijn doorgestikte naad altijd niet of nauwelijks en als ik dikker garen gebruik loopt mijn machine vast, dit zou dus wel eens de oplossing kunnen zijn!
    Groetjes,
    Stephanie
    (Sorry als je deze reactie 2x kreeg, ze was ineens weg)

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s