Christmas Camí

Toen ik laatst een beetje aan het webshoppen was, zag ik dit stofje. En ik wist meteen dat ik er een Camí-jurk van wilde maken. En zo geschiedde 😉

A while ago I was doing some online retail therapy and as soon as I saw this fabric, I knew I wanted to use it for a Camí dress. And so it happened 😉

ChristmasCami

Het is wel een beetje een druk printje voor mijn doen. In mijn hoofd zou het door de combinatie van stof en patroon het soort jurk worden dat Betty Draper zou dragen. En dat is het eigenlijk ook wel geworden.

The print is quite busy. In my mind the dress would be very Betty Draper-esque and I think that it did turn out that way.

ChristmasCami3

De rok heb ik vrij royaal gemaakt, met twee panelen die bijna de hele breedte van de stof beslaan. Omdat het maken van deze jurk zo goed ging en hij erg netjes in elkaar zit leek het mij een goed idee om hem onzichtbaar te zomen. Met de hand. Dat duurde in totaal ongeveer 5 uur. Wát een werk! Maar het was het waard!

It has a big skirt, made out of two panels that are nearly as wide as the fabric was. Because the making of this dress went so well, and it is very neatly made, I decided to make an invisible hem. By hand. It took about 5 hours. So. Much. Work. But it was worth it in the end!

ChristmasCami2

Het enige wat ik aan het patroon veranderde na de laatste keer is dat ik het bovenlijfje 1,5 cm langer heb gemaakt. De rok van het vorige exemplaar begint iets te hoog en als ik er dan geen riempje om draag geeft dat een klein beetje een soort zwangerschaps-look. Niet heel ernstig maar nu had ik wel de kans om dat aan te passen 🙂

The only change I made to the pattern since the previous time I made it  is lenghtening the bodice by 1,5 cm. The skirt of the previous dress starts a little too high and it creates a slight pregnancy-look. Nothing too serious but this time I had the opportunity to change it 🙂

ChristmasCami5

Verder ben ik ontzettend blij met de pasvorm. Hij zit echt perfect. En het kleine beetje rek dat in de stof zit zorgt voor veel draagcomfort. 2,5 Jaar geleden, toen ik startte met naailes, had ik nooit gedacht dat ik ooit zulke jurken zou kunnen maken, en nog zou dragen ook. Wat dat betreft is naaien erg goed geweest voor mijn zelfvertrouwen!

I’m really pleased with the fit. It’s so good. The fabric has a little bit of stretch, so it’s quite comfortable too. When I started sewing 2,5 years ago I would never have thought that I would be able to make a dress like this, let alone wear it. Sewing has really worked wonders for my selfconfidence!

ChristmasCamiCollage

Een paar close-ups van de details. Deze foto’s geven de kleuren van de stof het beste weer. De manchetten, de met de hand ingezette rits, de blinde zoom en  de kraag. Ik ben echt trots op het afwerkingsniveau. Dit is een jurk zonder compromissen 🙂

And some close-ups of the details. These photo’s represent the colours in the fabric the best. The cuffs, the hand-picked zipper, the blind hem and the collar. I’m really proud of how this dress is finished. There are no compromises here 🙂

ChristmasCami6

De binnenkant van de manchetten. Netjes he?

The insides of the cuff. Neat huh?

ChristmasCami4

Ah, ik hoor dat het kerstdiner geserveerd gaat worden. Fijne feestdagen allemaal!!

Ah, I hear Christmas dinner is being served. Merry Christmas all!

Advertentie

28 thoughts on “Christmas Camí

  1. Pingback: CamIII | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s