Succes dress

Herinner je je nog dat ik ooit schreef dat ik alleen maar zwart en donkerblauw droeg en daar graag wat aan wilde gaan doen? De laatste tijd gaat dat erg goed, maar deze jurk is toch wel de kroon op die missie!

Remember that I wrote about the days I only wore black and dark blue, and that I wanted to do something about that? Well, with this dress I can safely say: mission accomplished!

2444-2

Als je mij drie jaar geleden had verteld dat ik ooit een zelfgemaakte rode jurk zou dragen en me daar ook nog comfortabel in zou voelen, dan had ik dat nooit geloofd.

If you would have told me three years ago that one day I’d wear a handmade red dress and would be comfortable doing so, I never would have believed you.

2444-3

Het patroon dat ik gebruikte is Simplicity 2444. Ik heb zoveel goede verhalen gelezen over en voorbeelden gezien van dit patroon dat ik het al een tijdje graag wilde hebben. Uiteindelijk heb ik het van mijn schoonouders gekregen voor mijn verjaardag. Bedankt, San en Rob!

The pattern of this dress is Simplicity 2444. I’ve read such good things about this pattern and saw so many gorgeous examples of this dress that I’ve been wanting to make it for some time. Eventually my boyfriend’s parents gave it to me for my birthday. Thank you, San and Rob!

2444-4

Aangezien vandaag zo’n goede dag is (Cambuur wint de belangrijke wedstrijd van PEC Zwolle en de Nederlandse schaatsdames zijn 1 t/m 4 op de OS), besloot ik er een feestelijke outfit van te maken, mét petticoat. Die heb ik al een jaar, maar hij was véél te vol waardoor ik me net een cupcake voelde ermee. De oplossing was simpel: ik heb een van de twee lagen eraf geknipt. Nu is ‘ie perfect!

So today was such a good day (my fav soccer team won a very important match and the Dutch ladies won place 1 to 4 on the Olympics) I decided to put together a festive outfit, with a petticoat. I’ve had this one for some time now but never wore it because it was way too full. I felt like a cupcake wearing it. The solution to make it more wearable was simple: I cut off one of the two layers. Now it’s perfect!

2444-6

Uiteindelijk zal deze jurk vaker op deze manier gedragen worden 🙂 Ja, weer met zwart haha.

However, this will probably be the way I’ll wear this dress more often. Yes, with black  haha.

2444-7

Uit de reviews van anderen begreep ik dat de pasvorm van dit patroon erg goed is, en dat is ook mijn ervaring. Dit is een maat 12 (38), maar de middenachter- en zijnaden heb ik op 1 cm ipv 1,5 cm genaaid, omdat ik het idee had dat het wel wat krap zou worden allemaal. Uiteindelijk viel dat wel mee, dus een volgende keer doe ik dat denk ik niet weer.

Voor de schouders knipte ik een maat 8. De mouwen heb ik vervolgens 1,5 cm breder gemaakt, waardoor ik volledige bewegingsvrijheid heb 🙂 De halslijn voor is die van maat 4, ik hou niet van te hoge halslijnen, en is aan de binnenkant afgewerkt met een biaisbandje. De figuurnaden bij de buste maakte ik wat ovaler van vorm zodat het daar wat beter aansluit.

2444-8

This dress is made up in size 12 (38). While making it I thought it looked quite small, so I sewed the centre back and side seams with 1 instead of 1,5 cm seam allowance. In the end I’m not sure it was really neccesary, so I’ll probably won’t do that again next time.

For the shoulders and armscye I used the size 8. I widened the sleeve with 1,5 cm to give myself free range of movement 🙂 The front neckline is size 4, as I don’t like my neckline too high. I used some biastape instead of the facings. I also scooped out the bust darts a bit to fit the shape of my body better.

2444-1

Zo, Simplicity 2444, je hebt er (alweer) een fan bij!

Simplicity 2444, you have gained a (yet another) fan!

Advertentie

39 thoughts on “Succes dress

  1. Mooie jurk! Ik vind hem vooral erg leuk met de petticoat eronder! Ook de kleur vind ik heel mooi.. Ik denk dat je deze het hele jaar door kan dragen 🙂

  2. Pingback: The ‘love story’ dress a.k.a. #SewDollyClackett | IngeMaakt

    • Hoi Petra, dank je wel! Welk patroon het is staat in de blogpost, als je erop googelt kun je vast vinden waar je die kunt kopen. Volgens mij had ik deze bij naaipatronen.nl gekocht 🙂

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s