Red gingham Camí dress

De Camí-jurk van Pauline Alice is één van mijn favoriete patronen. Ik maakte er al drie (hier, hier en hier) en twee daarvan heb ik nog steeds. De zwarte niet meer, omdat de wasmachine daar vlekken in had gemaakt… En nu een vierde versie dus. Eentje van rood-wit Brabants bond, met een pas op de rug. Dat idee stal leende ik van het Cliff shirt uit La Maison Victor.

Pauline Alice’s Camí dress is one of my favourite patterns. I have made three of them (here, here and here) and two are still in my wardrobe. The black one isn’t, but only because my washing machine had made stains in the fabric… Here is the fourth one, in red gingham, with a back yoke. I stole borrowed the design of the Cliff shirt from La Maison Victor.

Op mijn Pintest stond al tijden een geruite hemdjurk, een grijs-witte volgens mij. Ik had zelf in gedachten om een donkergroen-witte te maken maar toen ik dit rode ruitje tegenkwam voor een goede prijs was ik om.

There has been a gingham shirtdress on my Pinterest for ages, I believe it was a grey one. I had a green gingham in mind, but when I saw this red one for a good price I decided it would be a red one.

 

cami-dress-02

 

Omdat de voorgaande exemplaren een heel klein beetje strak zaten bij de buste deed ik een minieme full bust adjustment, ik geloof iets minder dan een centimeter aan beide kanten, maar dat maakte wel net het verschil.

Because the aforemented dresses were a tiny bit tight at the bust, I did a small FBA. Like a little less than a centimetre on both sides, just enough to make it a great fit.

 

cami-dress-01

 

De pas. Helemaal leuk, al zeg ik het zelf  🙂  Hij was heel makkelijk te maken. Ik trok op het achterpand lijnen van het midden van de schoudernaad naar de markering van het armsgat. Vervolgens knipte ik de delen los van het achterpand. Naadtoeslag toevoegen et voila!

The yoke. It looks really good if I may say so  🙂  It was easy to make. I drew a line on the back bodice from the middle of the shoulder seam to the pattern marking on the armscye. Then I cut the pieces off and added seam allowance.

 

cami-dress-collage

 

Nog een paar details van de pas en de kraag. Ik deed wat decoratieve stiksels voor de lol, een keertje gewoon doorstikken en een keer met de drievoudige steek. Je ziet het niet zo goed maar dat zit ook op beide delen van de pas.

Some details of the yoke and the collar. I did some decorative topstitching for fun. A regular line of stitching and one with the triple stitch. You can’t see it too well but both of those lines are also on both parts of the yoke.

 

 

cami-dress-04

 

cami-dress-03

 

De jurk is al een poosje klaar. Toen ik hem af had en aantrok was ik niet zeker of hij wel goed stond. Hij voelde aan de ene kant een beetje ‘zoet’ en aan de andere kant of ik klaar was voor het Oktoberfest… En met een vestje was ik er ook niet zeker van. Maar nu ik deze foto’s een tijdje later weer terugkijk, vind ik hem toch wel leuk geloof ik. Ik ben er nog niet helemaal over uit. Wat denk jij?

I made this dress a while ago. When it was done and I put it one, I wasn’t sure I liked it on me. It felt a bit too cutesy and also as if I was about to visit the Oktoberfest… A cardigan didn’t really make it better. But now that I see these pictures again, I think I like it better. I’m still not sure though. What do you think?

Advertentie

16 thoughts on “Red gingham Camí dress

 1. Wat een ontzettend leuke jurk, qua stof en patroon. Dat pasje is heel origineel en maakt het moderner dan een “sixties” model met rechte pas. Ik ga ook eens denken over zo’n pas… Ik zet ‘m op bewaren in Bloglovin.
  Met vestje staat het goed. Mag ik een tip geven? Koop er een ander, korter riempje bij, zonder “flapje” naar beneden. Of gebruik daar een lusje voor.

  • Dank je wel! En tips zijn altijd welkom uiteraard 🙂 ik kan er wel een klein elastiekje omheen doen om te kijken of dat werkt. Het moet wel een beetje strak blijven zitten vind ik, en dat is vaak het probleem.

 2. Oh my goodness, I absolutely love this dress! Especially the yoke, that’s a brilliant idea, and I will be using it! I’d wear that dress all the time if it were mine, and it looks great on you.

 3. keischoon!! ik heb het patron ook, en knipte al een testversie in een witte gordijn, maar nog niet genaaid. Ik maak normaal nooit testversies eigenlijk, maar het leek me een patroon dat echt wel goed moet zitten, dus vandaar… deze vind ik echt prachtig, ik zoek meteen ook je andere jurken!

  • Dank je wel Barbara! Het is echt een heel fijn patroon, maar het klopt dat het wel goed moet zitten. Gelukkig is de rok makkelijk. Dus hup, aan de slag ;P wat voor stofje heb je in gedachten voor je jurk?

   • hej Inge, dankjewel voor je reactie! Ik dacht aan zowel een gewoon katoentje, als een ietsje dikkere, stevigere en warmere stof (niet-rekbaar), maar daarvan moet ik eerst eens checken of ik wel genoeg heb 🙂 dankjewel voor de aanmoediging 🙂 Hopelijk lukt het om er binnenkort aan te beginnen 🙂

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s