2016: misses and unfinished stuff

Ik dacht, teruglezend op mijn blog, altijd dat ik niet zoveel ‘misses’ maakte. Maar terugkijkend op Instagram bleek dat toch wel een beetje anders. Daarom heb ik deze post opgedeeld in twee delen: de minder geslaagde projecten die op de blog staan, en die die daar niet staan.

I always thought, when reading back on my blog, that I didn’t make that many ‘misses’. But looking back on Instagram I can see that reality is a bit different. So I decided to split this post into those that are on the blog, and those that aren’t.

 

 

Allereerst dan maar de dingen die niet op de blog zijn beland. Soms blijkt tijdens het maken al dat het idee beter was dan de uitvoering  🙂  Bij onderstaande dingen was dat het geval.

First the things that didn’t made it to the blog. Sometimes the idea is just better than the execution  🙂  that was also the case with those projects.

 

macaron

 

Een Colette Macaron met een pas van tricot. Ik had aan het patroon zitten frutten en de armsgaten waren daardoor veel te laag geworden. Toen ik hem aan het maken was vond ik de groene stof met de bloemen opeens ook niet meer zo mooi. Gevolg: een enkeltje prullenmand.

A Colette Macaron with a knit yoke. I had been messing with the pattern and the armscyes were way too low. When working on this dress I fell out of love with the green floral fabric too. It got binned.

 

stripey-hemlock

 

Een Grainline Hemlock Tee van rood-wit gestreepte viscosetricot. Op zich was deze goed gelukt, alleen door de kleine streepjes leek de stof roze van een afstandje. Ik hou niet zo van roze.

A Grainline Hemlock Tee in a red and white striped viscose knit. It sewed up great but the small stripes made the shirt look like it was pink. I don’t like pink.

 

cirkle-skirt

 

Een cirkelrok van blauwe gabardine. Ook deze was eigenlijk prima gelukt, en kijk die rits! Ik was alleen even vergeten dat volle cirkelrokken mij niet zo goed staan, ik verdrink in de hoeveelheid stof. Voortaan hou ik het bij mijn vertrouwde halve cirkel  🙂

A full cirkle skirt in a blue gabardine. The skirt is fine in itself, but I kind of forgot that full cirkle skirts really don’t look good on me. Way too much fabric. From now on I’ll stick to my good old half cirkle skirt  🙂

 

6501-knockoff

 

Dit vind ik écht jammer. De Butterick 6501 knockoff uit de toffe bloemenstof die ik in Japan kocht. Het was de bedoeling dat de vorm van de zwarte pas in het bovenlijfje weerspiegeld zou worden in de pas op de rok, maar dat is niet helemaal gelukt. De mouwen zitten er inmiddels aan, maar de jurk moet nog een zoom hebben. Ik raak er steeds meer van overtuigd dat het beter zou zijn als de rok helemaal van zwarte stof is. Misschien pas ik hem nog wel aan.

I’m so sad about this one. The Butterick 6501 knockoff in this pretty floral I bought in Japan. I intended to mirror the shape of the yoke in the skirt but the angle is all wrong. I did put in the sleeves and all it needs is a hem now. An all black skirt would perhaps look better. Maybe I’ll give that a try someday.

 

Dan de dingen wel op de blog / on to the things that made it to the blog.

 

 

Amber shorts, net een verkeerde stofkeuze en een maatje te groot gemaakt. Als het weer voorjaar wordt ga ik hier nog wel een keer mee puzzelen, want ik vind het wel een mooi patroon.

Amber shorts. Bad fabric choice and a size too big. When spring comes I’m going to work on the fit of this pattern because I really like the look of it. 

 

 

De pin-up girls classic beha. Niet mijn pasvorm!

The classic bra pattern from pin-up girls. Definitely not the right shape for me!

 


Deze korte sweater, die ik maakte voor Jungle Januari. De rok is een absolute hit (die ik op één of andere manier over heb geslagen bij mijn ‘hits’-post), maar de sweater heb ik nooit gedragen. Hij was nét aan te kort. Was, inderdaad, want tijdens het typen van deze post realiseerde ik me dat ik er een langere tailleband aan kon zetten, en deed dat ook meteen. Probleem opgelost dus, en ik denk dat ik bovenstaande outfit morgen aantrek naar het werk  🙂

This cropped sweater that I made for Jungle January. The skirt is an absolute hit (which I somehow overlooked for my ‘hits’-post), but I never wore the sweater. It was just a few cm’s too short. Was, because while writing this post I realised I could just give it a new, longer waistband, and so I did. It’s perfect now and I’ll probably wear this outfit to work tomorrow  🙂

Advertentie

3 thoughts on “2016: misses and unfinished stuff

  1. I’m like you – I tend to forget about the worst of my failed projects because they don’t make it to the blog! All your efforts here look quite wearable though, it’s just that you are at the picky stage of sewing, where you know the difference between good and almost good enough! 😉

  2. Leuke blogs!

    “door de kleine streepjes leek de stof roze van een afstandje. Ik hou niet zo van roze.” Ik heb van nagenoeg dezelfde stof een longsleeve gemaakt en iedere keer als ik hem aanheb, zegt m’n vriend: Jij hebt toch een hekel aan roze? Daarbij vind ik de hals veel te wijd, dus ik draag hem meestal onder een vest.

    Ergens vind ik het toch zonde om iets wat ik heb gemaakt nooit te dragen, dus dan maar zo. ;o)

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s