Flamingo fakery

Één ding is zeker in het leven: als je gedurende het jaar een jurk maakt met flamingo’s, en je wacht lang genoeg met het bloggen ervan, dan wordt het vanzelf een keer Jungle January. En omdat mijn ‘officiële’ Jungle January jurk waarschijnlijk niet op tijd klaar is, moeten jullie het hier maar even mee doen 😉

In life, one thing is sure: if you make a dress with flamingos on it, and you wait long enough before you blog it, it will eventually become Jungle January. And because my ‘official’ Jungle January dress probably won’t be ready in time, you’ll just have to make do with this one 😉

Flamingo04

Goed, met een beetje valsspelen dus, want gemaakt in oktober: mijn flamingojurk. Zelfgemaakt patroon, met een geplooide rok. De stof komt van hier, al zie ik hem er nu niet meer tussen staan.

So, with a bit of cheating, it being made in october, here it is: my flamingo dress. I made the pattern too, it has a pleated skirt. The fabric is from here, but I think it has sold out because I can no longer see it on the site.

Flamingo06

Ik weet niet zo goed wat ik nog meer kan vertellen eigenlijk. Het is zo fijn om een patroon-op-maat te hebben wat je naar wens kunt aanpassen! Nu ik het al zo vaak heb gemaakt is het ook al zover bijgeschaafd dat het perfect past. Met kapmouwtjes dan. Volgende uitdaging: gewone mouwen tekenen.

I don’t really know what else to tell about this dress. It’s so nice to have a made-to-measure bodice pattern that you can adapt in any way you want. I have made it so many times and it has been refined to a perfect fit. With cap sleeves that is. Next challenge: drafting real sleeves.

Flamingo01

Bij de Hema vond ik zelfs nog een bijpassend vestje. Alhoewel, dat lijkt op de foto wat minder passend. Uiteraard komt dat door de belichting 😉

I have even found a matching cardigan. At least I thought it was, but it seems less matching on this photo. Let’s just blame the light for that 😉

Hoewel deze jurk al in oktober is gemaakt heb ik hem tot nu toe maar één keertje gedragen. Dat komt omdat ik ‘m niet mooi vind met een zwarte panty. En ik heb geen idee met welke kleur wel. Huidskleur misschien, maar is dat niet wat zomers? Wat voor kleur panty denk jij dat bij deze jurk staat?

Even though I made this dress in ocotber I have worn it just once. That’s because I don’t like tha way it looks with black tights. I have no idea wich colour of tights to wear this one with. Maybe sheer tights, but isn’t that a bit summery? Which colour of tights would you wear with a dress like this?

Flamingocollage

 

Nog een paar details: de halslijn en de mouwtjes zijn afgewerkt met een satijnen biaisbandje. Voor de zakken had ik niet genoeg stof, dus maakte ik die van witte katoen. De rits zit in de zijnaad en is met de hand ingezet. De zoom is ook handgenaaid.

A few details: the neckline and sleeves are finished with satin biastape. I didn’t have enough fabric for the pockets so I made them from some plain white cotton. The zipper is in the side seam and is hand stitched. The hem is also hand stitched.

Flamingo02

Een flamingojurk is niet compleet zonder flamingo pose toch? 😉

A flamingo dress is not complete without a flamingo pose right? 😉

Advertentie

31 thoughts on “Flamingo fakery

 1. Cute dress and the last photo is really funny :). Have you tried to wear it with black tights and black cardigan? I think that it makes a difference when you match the cardigan with the tights. Maybe red too??

 2. Zo tof! En heerlijke, zo’n patroon op maat waarmee je kan variëren. Die wijde rokken staan jou heel mooi. Ik zou blauwe panty’s durven proberen. Of roze, maar dan een andere kleur vestje. (An)

 3. Gorgeous fabric and the dress fits you perfectly! I bought some flamingo border fabric a little while ago and plan to make a dress out of it. The trouble is I can’t bring myself to make it until summer arrives! Watch this space…

 4. So good to see you back again Inge!

  I seriously can’t believe the fit you’ve achieved on your pattern. At first I thought it might have been a knit because there’s not a wrinkle in sight! Amazing!

  As for tights, i’m not much help there. I think if you tried to match any of the colours on the fabric it might look at bit *too* matchy matchy. Skin colour is definitely the way to go I reckon

 5. This is brilliant! What’s not to love about the flamingo fabric?! Good luck with your sleeve drafting, I’ve been sleeve drafting too recently, but haven’t got the perfect fit – yet…

 6. Aaah, superleuk! Who cares of je valsspeelt, toch? Misschien donkerblauwe maillot met donkerblauw vestje? Maar misschien is het ook gewoon meer een zomerjurk. Ach, dan heb je vast wat voor als de eerste zonnestralen zich voordoen! 🙂

 7. Pingback: Me-main | IngeMaakt

 8. Hoi, heel toevallig kwam ik uit op je prachtige blog! Heel graag zou ik voor mezelf eens een kleedje naaien, vroeger naaide ik voor mijn kindjes. Het juiste patroon vinden is echter minder evident (en jammer genoeg kan ik zelf geen patronen tekenen). Het model van deze jurk is exact hetgeen ik voor ogen had. Ik las dat je het zelf tekende maar heb je eventueel een tip waar ik een soortgelijk patroon kan kopen/vinden? Heel erg bedankt!

  • Dank je Bina! Dit patroon heb ik inderdaad zelf gemaakt maar het is vrij basic. Het bovenlijfje heeft 4 figuurnaden aan de voorkant en twee aan de achterkant. Volgens mij heeft bijvoorbeeld het Emery patroon van Christine Haynes dat ook, of bijvoorbeeld New Look 6143. Als je dan de mouwen weglaat en de schoudernaden iets breder maakt dan heb je er zo kapmouwtjes aan gemaakt. De rok plooien deed ik een beetje uit de losse pols, gewoon een beetje passen en meten en spelden tot je het mooi vindt zitten 😉 kun je hier een beetje mee uit de voeten? Zo niet, stuur me gerust een mailtje (inge(at)ingemaakt.com)!

 9. Pingback: Top 5 en min 5 2015: hits & misses | IngeMaakt

 10. Pingback: Another dress | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s