Maria Denmark Rachel wrap dress

Yo! Dat is lang geleden 🙂 Vakantie, verhuizen en een trouwjurk maken voor een vriendin zijn kennelijk niet zo goed voor de blog-zin. Ach, who cares,  we zijn er weer!

Yo! It’s been a while 🙂 apparently a holiday, moving and making a wedding dress for a friend is not so good for the blogging mood. Ah well, who cares, I am back now!

wrap dress 04

Dit is het nieuwste patroon van Maria Denmark, de Rachel wrap dress. Ik was al een poosje van plan om het patroon van de Lady Skater om te bouwen naar een wikkeljurk maar toen ik dit patroon zag besloot ik om voor deze te gaan. De weg van de minste weerstand 🙂

This is Maria Denmarks newest pattern, the Rachel wrap dress. I wanted to make a wrap dress for a while and was planning on changing the Lady Skater pattern into a wrap dress but when I saw this pattern I decided to use this one. Taking the easy way out 🙂

wrap dress 05

De jurk zat zo in elkaar. De pasvorm moest ik wel wat aanpassen. Ik begon met een maat 36 bij de schouders, 38 buste, 36 taille en tussen 38 en 40 bij de heupen. Je moet wat je als je afmetingen all over de maattabel zitten. Dit leverde een vanaf de buste naar beneden prima passende jurk op maar bij de armsgaten en de schouders zat het niet helemaal jofel. Om dat enigszins op te lossen nam ik de jurk ongeveer 2,5 cm in aan de zijnaad, vanaf bustehoogte tot halverwege de mouw. Dat scheelde al een stuk maar het is nog niet goed, met name bij de schouders. Op een of andere manier zijn de schouders aan de voorkant heel smal. Daardoor lijkt het net alsof ik mega brede schouders heb, en het doet ook iets raars met mijn boezem, optisch gezien. Kijk maar:

This is a quick and easy dress to sew. I did have to alter the fit a bit. I started with a size 36 at the shoulders, a 38 at the bust, 36 at the waist and between a 38 and 40 at the hips. That’s what happens when your measurements are all over the size chart. It resulted in a dress that was a good fit from the bust down, but not so good above. I took the side seams in by about 2,5 cm at the underarm, from bust to halfway down the sleeve. This improved the fit but it’s not perfect yet. Especially at the shoulders. Somehow they are really narrow at the front. This makes my shoulders look mega wide and also does something weird with my bust, visually. Have a look: 

wrap dress 07

Voor een volgende versie ga ik denk ik de schouders en mouwen vervangen door die van de Plantain, want die passen me goed. Ook ga ik het bovenlijf met iets meer dan een centimeter verkorten, want het voelt alsof er ook iets teveel lengte in zit.

For a next version I’ll replace the shoulder and sleeves with those from the Plantain, because they fit so well. I’ll also shorten the bodice a bit because I feel it’s a little too long.

wrap dress 06

De banden kunnen de volgende keer ook wel wat korter 😉 Nu ben ik klaar met zeuren hoor, ik ben blij met mijn nieuwe jurk. Hij zit lekker, ik vind dat ‘ie mooi  staat als je niet van te dichtbij naar de schouders kijkt en de stof vind ik ook tof.

I think next time I’ll shorten the ties a bit too 😉 Now I’m done complaining, I really like my new dress. It’s comfortable, I think it looks good if you don’t look at the shoulders too close and I like the fabric.

wrap dress 03

Dus. Laten we het nog even over die muggebulten op mijn kuiten hebben. Marijn en ik hebben gister een wandeling gemaakt dwars door een natuurgebied en die muggen grepen kennelijk de gelegenheid om een feestmaal te houden achterop mijn kuiten. Hmm. Kleine tip dus: als je door een gebied gaat wandelen met veel muggen trek dan geen dunne strakke spijkerbroek aan!

So. Let’s talk about those mosquito bites on my calves. Yesterday we hiked in one of our national parks and apparently the mosquitos had a feast on my calves. Hmm. Pro tip: when you go hiking in an area with lots of mosquitos, don’t wear skinny jeans from thin fabric!

 

37 thoughts on “Maria Denmark Rachel wrap dress

 1. Your dress looks lovely and I didn’t even notice the shoulders until you pointed it out! I think you can get away with it because of the gorgeous print. 🙂

 2. Nicely done! I love the print on the fabric and the colour looks really nice on you. Those bites look itchy!! Not sure if you have Afterbite where you live, but ammonia takes the itch and swelling down.

 3. Aah, leuk om je terug te zien! Superjurk! Een Rachel wrap dress zou ik natuurlijk meteen moeten willen maken, gezien de naam. Alleen hou ik niet zo van wikkeljlurken. Op een of andere manier vind ik deze toch wel leuk. En ik heb altijd een gebrek aan goede winterjurken. Hmmm…

 4. Yay, thanks for posting about this dress I’m happy to see more versions of this pattern popping up now that it’s fall – I didn’t see many when it first came out, but I always like Maria’s patterns! I think the print and colour are just fab on you. Lovely!

 5. Oooh, hij is leuk geworden!

  Leuk weer wat van je te lezen! En misschien moeten we dit najaar maar eens een naaidate plannen 🙂

  Vanaf eind oktober ben ik weer terug in Leeuwarden 🙂

 6. Oh fijn dat je terug bent in blogland. Altijd leuk te lezen dat er meer Leeuwarders creatief zijn. Waar scoorde jij je stof? Volgens mij is er alleen een Jan Sikkes in Leeuwarden! Heb je nog een adresje misschien?

 7. This is a very pretty dress even with the fitting issues (which I didn’t notice until you pointed them out!). Think how much better it will be next time! I have my eye on this pattern too.

  • Thank you! I know it’s not that noticeable but I know it’s there and it’s not how it’s supposed to be. Doesn’t stop me from wearing it though 🙂 I think this will look wonderfull on you too, you should really give it a go!

 8. Pingback: Rachel x Plantain | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s