Grainline Morris blazer

Blazers. Ik ben er gek op maar ik draag ze nooit. Bij anderen vind ik het zo mooi staan, maar zelf voel ik me er veel te gekleed in. Bovendien passen ze me nooit goed, ze zijn of te klein bij de buste of te groot bij de taille. Beetje jammer.

Blazers. I love them but never wear them. They look great on other people but make me feel overdressed. Also they never fit properly, they’re either too small at the bust or too big at the waist. Such a shame.

morris2.jpg

Daar komt dus het grootste voordeel van ‘zelf maken’ om de hoek kijken! Toen ik de Morris blazer van Grainline Studio zag was ik meteen enthousiast. De versie van Gillian trok me over de streep. Van het voorjaar maakte ik er al eentje, een donkerrode, maar die is nooit op de blog beland.

Enter the biggest benefit of sewing! When I saw Grainline Studio’s Morris blazer I immediately liked it. Gillians version was the push I needed to hit that ‘purchase’ button. I made one in spring, a burgundy red one, but it never got blogged.

https://instagram.com/p/2VedQfEe0a/?taken-by=ingefrwrd

De rode versie zit bij de schouders niet helemaal goed. Ze zijn te wijd en de schoudernaad zit wat te ver naar voren. Ik heb lang nagedacht over hoe ik dat het beste zou kunnen aanpassen en de oplossing bleek heel simpel: het achterpand 2,5 cm innemen aan de bovenkant van de middenachternaad.

The red one doesn’t fit too well in the shoulder area. The shoulders are too wide and the shoulder seam is too far forward. The solution to that turned out to be quite easy: taking in the CB seam at the top by 2,5 cm did the trick.

 

morris Collage 1

 

Wel een beetje suf dat daardoor het armsgat aan de achterkant een beetje vreemd valt maar hey, aan de achterkant dus who cares, toch?

Too bad that this alteration caused the armscye at the back to be a bit too high but hey, at the back side so who cares right?

 

morris4

 

Al met al is de pasvorm nog niet perfect, zoals je hierboven ook kunt zien. Bij de oksels wat strak, en de rest lijkt wel te wijd. Desondanks ben ik heel blij met dit jasje. Gemaakt van zwarte ‘wintertricot’ is het net wat netter dan een vest, maar toch casual genoeg om me niet opgelaten in te voelen. Bovendien zit ‘ie heerlijk. Geen knellende mouwen of zweterige voering, geweldig.

The fit is nowhere near perfect, as you can see in the picture above. It’s tight at the armpit, and the rest seems a bit big. Despite those things I couldn’t be happier with this blazer. It’s made out of ponte, dressier than a cardigan yet casual enough not to feel overdressed. On top of that it’s so comfortable. No too-tight-sleeves or sweaty lining fabric, I love it!

 

Morris1.jpg

 

Ik ben blij dat ik nu eindelijk ook een blazer kan dragen waar ik me prettig in voel! Vertel eens, zijn er ook kledingstukken die je bij anderen altijd heel tof vind maar die je niet bij jezelf vindt passen?

I couldn’t be happier that I finally found a blazer I can wear and feel comfortable in. Tell me, is there a garment that you always love on others but just won’t wear because it doesn’t feel like ‘you’?

12 thoughts on “Grainline Morris blazer

 1. ik vind hem ook geslaagd. Ik heb blazers ook moeten leren dragen, maar nu vind ik het super gemakkelijk te combineren. Je kan ze op casual en deftig dragen, zeer gemakkelijk bij nader inzien

   • Dresses, Skirts, slim Pants… anything you can wear a cardigan with looks slightly more polished with a blazer, I think. I have a dark blue jersey blazer, similar to yours and it is my “out the door” jacket. I also have a long blazer to wear with leggings, a tunic and booties.
    I just avoid wearing the same color bottom or dress, so it doesn’t look like a suit.

 2. Ziet er uit als een heerlijk draagbare blazer. Maar blijven bij jou die flapjes van de kraag netjes zitten? Ik heb ooit zo’n soort blazer gekocht, maar daar slaan ze altijd om of hangen raar. Ik vind van die boxy shirts altijd heel leuk casual staan bij anderen, maar bij mij mis ik dan toch altijd m’n taille ;).

  • Ja, nu het achter in de nek goed zit wel. Bij de andere niet, daar staan ze steeds naar voren. Misschien proberen te persen of stiekem met een paar steekjes vastzetten?

   Herkenbaar van die boxy shirts! Bij anderen zo mooi nonchalant maar ik voel me net een koe als ik die aan heb 😁

 3. Aah leuk! De mijne is in progress…
  Ik ken het gevoel, ik heb dat altijd bij kokerrokken. Prachtig prachtig, maar zelf draag ik ze niet.
  Maar nu we het erover hebben… misschien moet daar eens verandering in komen.

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s