Another Aldaia

In mijn stoffenvoorraad heb ik nog een stukje nepleer liggen. Ik stel me zo voor dat een Aldaia jurk van zwarte punto di Roma, met een kwart cirkel rok en een middenvoor stuk van dat nepleer heel gaaf is. Maar voordat ik in mijn geliefde nepleer (cq. plastic :)) ga knippen wilde ik eerst nog even kijken of het patroon goed past. De wikkelversie was prima, maar die is toch wat vergevender qua pasvorm. Ik had nog een stuk jaquard tricot liggen waar ik nog geen bestemming voor had, en deze versie van de Aldaia jurk was geboren.

In my stash is a piece of really nice pleather. I imagine a black ponte Aldaia dress with a quarter circle skirt and the center front panel from that pleather. But before I cut into it I wanted to test the fit of the bodice. I made the wrap version and it was good, but the wrap is a bit more forgiving in fit. I had some jaquard knit laying around and so this Aldaia dress was born.

 

 

Met deze (onder andere) rood-geel-zwarte jurk kan ik mooi de Duitse of de Belgische mannen aanmoedigen bij het WK volgend jaar, want het NL mannenelftal heeft het mooi verprutst. Van Oranjekoorts naar Mannengriep 🙂

With this (among others) red-yellow-black dress I can support the German or Belgian gents during the World Championship soccer next year, because the Dutch men really messed up. From Orange fever to man flu 🙂

 

 

De jurk zit prima. Ik denk dat ik voor de versie met het nepleer wel wat extra naad bij de prinsessennaad in het voorpand aanknip, voor de zekerheid. Het nepleer heeft wel een beetje stretch maar natuurlijk niet zoveel als tricot. Ook ga ik twee centimeter lengte aan het voorpand toevoegen ter hoogte van de buste. Voor de rest is het goed zoals het is.

The fit is fine. I think that for the version with the pleather I’ll cut a bit extra seam allowance at the front princess seam. The pleather has some stretch but not as much as this jersey. I’ll also add about two centimetres of length to the front bodice. Other than that, it’s good.

 

 

Voor het verlengen van de mouwen gebruikte ik de mouwen van de Plantain als voorbeeld. Dat is echt het patroon that keeps on giving!

For lengthening the sleeves I used the Plantain tee sleeves as a guide. That really is the pattern that keeps on giving!

 

 

Hallo v-hals! Die probeerde ik al wel eerder, maar lukte nooit zo goed als deze. Kleine overwinning 🙂

Hello v-neck! I’ve tried them before but they never worked this well. Small victories 🙂

 

 

Nu maar moed verzamelen om in mijn nepleertje te knippen…

Now I just need to gather up the courage to cut into my beloved pleather…

15 thoughts on “Another Aldaia

    • Dank je wel! Ben er ook erg blij mee. Hopelijk dit weekend tijd om aan de zwarte met nepleer te beginnen. Geen idee waarom maar ik vind het best spannend. Misschien omdat een écht mooie kwaliteit nepleer nog best moeilijk te vinden is?

    • Dank je Liesbeth! Als je er dan toch tijd aan besteedt dan kun je het ook maar beter gewoon afwerken toch? Bij patronen voor geweven stoffen maak ik soms wel een ‘echt’ proefmodel van pitjeskatoen maar bij rekkende stoffen is dat al een stuk lastiger, dan maar gewoon head first 🙂

  1. Leuk jurkje en mooi plan! Ben je niet bang dat het nepleer zwaarder is en zo het bovenvoorpand wat uitrekt? Heb zelf nog nooit met nepleer gewerkt, dus vroeg me dat af.

    • Thanks! Ik denk dat dat wel mee valt. Deze stof heeft een beetje rek in de lengte en dat heeft dat nepleer helemaal niet, alleen in de breedte. Het bestaat uit twee laagjes dus ik denk ook niet dat het uitrekt, volgens mij is het wel een stabiel stofje.

    • Dank je! Dit is nog de rok van het patroon, die is ongeveer 3/4 denk ik. Een kwart cirkel heb ik al een paar keer gebruikt bij een jurk in een gewone katoen, dus in een punto zal dat ook wel passen denk ik 🙂

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s