Houndstooth dress

Pied de poule is één van mijn favoriete printjes. Toen ik deze stof zag, een wintertricot, twijfelde ik dan ook geen moment, en na een rondje door de wasmachine maakte ik er meteen deze jurk van, ook al hadden we toen een hittegolf en was het in huis 26 graden. Passen ging nog net, maar de aanpassingen moesten even wachten tot het wat kouder was, haha!

A houndstooth is one of my favourite prints. When I received this fabric, a double jersey, it immediately jumped to the top of my sewing queue. Even though there was a heatwave at the time and it was 26 degree celsius inside our house. I could just about try it on to check the fit, but the adjustments had to wait till colder weather!

 

houndstooth01

 

Dit is de jurkversie van mijn ‘perfecte t-shirt’ patroon, net als deze, maar dan met de Renfrew-col. Het rokdeel had ik per ongeluk weggegooid, dus ik moest een nieuwe tekenen. Niet dat dat moeilijk is: gewoon de ronding van de taille naar de heup volgen en die verlengen met zoveel je wilt. Vervolgens de zoom een beetje afronden en klaar.

This is the dress version of my ‘perfect t-shirt’ pattern, just like this one, but with a Refrew cowl. I accidentally threw out the skirt part so I had to make a new one. Not that that’s hard: follow the waist to hip curve and extend the line with the desired length. Curve out the hemline a bit and you’re done.

 

houndstooth04

 

De stof is heerlijk zacht en warm. Helaas is ie uitverkocht bij de winkel waar ik hem kocht, maar misschien is hij elders nog wel te vinden. Hij is van Nooteboom en het is de beige gekleurde.

The fabric is very soft and warm. Unfortunately it’s sold out in the store I bought it from, but it may be available elsewhere. It’s from Nooteboom textiles and it’s the beige colourway.

 

houndstooth05

 

Ik baal een klein beetje dat ik niet wat beter opgelet heb bij het knippen van de achterpanden. Er loopt nu een dubbele beige lijn midden over mijn rug en dat maakt het wat druk aan de ogen. De volgende keer haal ik 1,5 cm lengte weg uit het achterpand zodat dat wat gladder valt. In verband met de richting van de print wilde ik dat hier liever niet doen.

I’m a bit bummed that I didn’t pay more attention when cutting out the back pieces. There is a double row of the beige in the center now, which looks busy. Next time I’ll make a 1.5 cm sway back allowance too. I didn’t want to do that with this print because I worried it would interfere with the lines of the print.

Om een print overkill te voorkomen maake ik de rok een stukje korter.

To prevent a print overkill I shortened the skirt a bit.

 

houndstooth02

 

houndstooth03

 

Een paar kleine aandachtspuntjes maar, want ik ben verder heel blij met deze jurk! Een klein beetje chic, maar niet té, en zacht, en warm. Wat wil je nog meer?

Some minor complaints, because I’m really happy with this dress. It’s a little bit chic, but not too much, it’s warm and it’s soft. What more could I want?

 

Advertentie

22 thoughts on “Houndstooth dress

    • Thank you Maeve! I’m sure you can make a good looking dress as well, the secret is in the finetuning after sewing all the seams 😉 Thanks for the link to the fabric as well, it’s exactly the same one and it is a lovely fabric indeed!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s