Different directions

En dat is nummer 3, van Simplicity 2444! Dit keer met een gerimpelde rok, in plaats van de geplooide. Voor een beetje variatie, maar ook omdat het patroondeel voor de rok niet op mijn stof paste. Die was maar 1.10m breed.

And here’s number 3 of Simplicity 2444! This time with a gathered skirt instead of the pleated one. For a bit of variance but also because the pattern piece didn’t fit on the fabric, which was only 1.10m wide.

2444-3

Laten we het even over de stof hebben (want over het patroon heb ik niet zoveel meer te vertellen). Is ‘ie niet prachtig?! Ik bestelde hem via modes4u.com. Als je een beetje tijd en geld over hebt, ga daar dan vooral een kijkje nemen. Als een kind in de snoepwinkel voelde ik me tijdens het uitzoeken!

Let’s talk about the fabric for a moment (because what’s left to say about the pattern?). Isn’t it fabulous?! I got it at modes4u.com. If you have some spare time and money, by all means take a look there. I felt like a kid in a candy store while browsing all those pretty fabrics!

2444-7

Deze foto’s maakte ik onderweg van mijn werk naar huis. Dat is het voordeel van een mooie (alhoewel een beetje lange) route naar het werk. Parkeren op een parkeerplek, stukje door het bos banjeren et voila, alle gelegenheid om in de rust foto’s te maken met het statief, zonder dat de rest van de wereld meekijkt.

I took this pics on the way home from work. That’s the plus side of a scenic (albeit quite long too) route to work. I parked on a parking along the road, walked into the woods et voila, a nice place to take some pics without the world watching.

2444

Het nadeel is dan wel weer dat je jurk er een beetje verfrommeld uitziet van het zitten de hele dag.

Downside is that you have a wrinkled dress from sitting in it all day.

2444-6

En van het verstopt zitten onder een vestje 🙂

And from being hidden underneath a cardigan 🙂

2444-8

Ik zie dat het ook weer tijd wordt voor een haarverfje haha.

I’ve noticed it’s about time that I dye my hair again haha.

2444-2

Ik ben wel blij dat ik dit plekje heb ontdekt om foto’s te maken, want ik vind buiten-foto’s eigenlijk leuker dan die die binnen gemaakt zijn. Maar binnen foto’s maken voelt wel fijner, het is lekker warm en je hebt geen pottekijkers.  Ik ben wel benieuwd hoe jullie dat doen? Heb je een fotograaf of een statief? En hoe bepaal je of iets een goede achtergrond is voor foto’s?

I’m quite happy that I found this quit spot for making pics, because I prefer photos taken outdoor over those taken indoors. But taking pics in the comfort, warmth and solitude that the house provides is way more comfortable. I’m curious how you guys do this. Do you have a photographer or a tripod? And how do you decide what’s a good background?

2444-5

Als uitsmijter nog een dansje, het is tenslotte weekend!!!

And finally a little dance for you, after all it is the weekend!!!

Oh ja, different directions? Was het je al opgevallen? Nee? Gelukkig! Ik heb per ongeluk het bovenlijfje ondersteboven uit de stof geknipt. Oeps! Laten we het een ‘design feature’ noemen 😉

Oh, and what about those different directions? Did you notice? No? Yay! I accidentally cut the bodice with the print upside down. Oops! Let’s just call it a design feature 😉

Advertentie

22 thoughts on “Different directions

 1. But of course! It’s not a bug, it’s a feature! *^v^* Lovely fabric, I love the blue and purple together.
  My husband takes the photos of me in new dresses and knits, and I like the comfort of the house although I have no good light inside so we often go outside, neighbours have a show in front of their windows… *^o^*
  Why, oh why did I check the url you gave, there’s so many fabrics I want now!…… ^^*~~
  Joanna
  http://www.friendsheep.com

 2. Love this dress and I love the background – largely because your dress just looks so alive & vibrant. I’ve usually picked my photo location before I even start sewing – I always have a vision of the overall feel before I even start sewing! I know…. I’m weird like that.

 3. Goed gelukt, vrolijke stof! Ik heb (nog) geen blog, dus hoef niet zo vaak foto’s te maken, tot nu toe probeer ik op vakantie foto’s te maken, dat bevalt goed 😉

  Vraag over ’t bestellen van de stof, moest je invoerrechten betalen? Ik zie allemaal opties voor Dolly Clackett jurken!

  • Dank je wel 🙂 Ja dat scheelt wel haha! Ik hoefde geen invoerrechten te betalen, er stond een waarde op de envelop die minder was dan het maximale ‘ vrije’ bedrag. Maar ik weet niet of dat altijd zo is, of dat ze dat als een service doen.

 4. Heel mooi stof! Dit jurk past je heel goed! De voordeel van een vertrouwde patroon. Ik vind de nieuwe achtergrond ook heel mooi. Ik vind het ook niks aan om in mijn huis te fotograferen. Dit is een nadeel van nederlandse huizen: ze zijn vaak te klein om een vrije muur te hebben. Tenminste, dat probleem heb ik wel!
  Meestal neem ik foto’s met een tripod. Soms als mijn fotograaf vrienden komt bij mij op visite, dan maakt ze foto’s voor mij. Dat is heel luxe.

  • Dank je wel Joanne 🙂 Ik heb het geluk (of de pech haha) dat meerdere plekken in mijn huis geschikt zijn om te fotograferen. Dus ik moet mezelf er echt toe zetten om naar buiten te gaan. Gelukkig komt het mooie weer eraan dus is de gelegenheid er ook weer vaker. Wat een luxe inderdaad, je vriendin! Dat is wel heel fijn.

 5. Design feature, definately! 🙂 I am not very good at taking pictures of my makes yet, I sort of alternate between different places in my appartment depending on the light!

 6. Mooi kleedje! Mooie stof! Super combo 🙂
  Btw Moet je geen douanekosten betalen als je via het internet stof bestelt? (heb dat een keertje voorgehad, niet zo leuk)
  En ja, die foto’s, ik raak niet aan het bloggen toe omdat ik maar geen foto’s maak… Deze post is dus de spreekwoordelijke ‘schop onder mijn kont’ die ik nodig had 😉

  • Dank je Eline 🙂 nee douanekosten dat is niet leuk. Ik had er wel rekening mee gehouden maar het hoefde niet. Ik had voor iets meer dan 50 euro besteld en op de envelop stond een bedrag van 21 euro nog wat, en dat het ‘fabric samples’ waren.

   En hup ja, foto’s en een blog maken jij! 😉

 7. Wat een leuke jurk! Ik durf niet op de link van de stoffenwinkel te klikken. Ben bang dat ik dan helemaal los ga.

  En wat goed dat je buiten foto’s maakt! Ik neem het me ook elke keer weer voor, maar vind de drempel toch nog wat te hoog. Ik had ook bedacht om in het bos, waar we vlakbij wonen, foto’s te maken zodat ik geen last heb van meekijkers. Maar iets houdt me toch tegen.

 8. Haha! Nu je t zegt… Maar t valt echt niet op hoor, op z’n kop!
  Wat een leuke jurk weer! En prachtige stof!
  Ik herken het wel wat je zegt over foto’s maken. Je voelt je toch altijd heel erg zelfbewust ofzo, op zo’n moment. Mijn man maakt meestal foto’s van mij, en dan zoek ik ook een zo rustig mogelijk plekje uit. As er dan iemand voorbijloopt val ik echt even uit mijn ‘poseer-rol’, haha!!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s