Inge maakt.. een shirtje (en biiiijjjjna een jasje)

Laatst keek ik in mijn kast en opeens was het me duidelijk waarom ik toch steeds het idee had dat ik er, ondanks verschillende kleren, altijd ongeveer hetzelfde uitzag. Ik zag namelijk bijna alleen maar blauw, zwart en spijker. Duidelijk: tijd voor meer kleur dus.

Met dat in mijn achterhoofd ging ik aan de slag:

Ik maakte dit model, M1152 uit de My Image, al eerder. Daar was ik niet heel tevreden over. Een beetje aan de korte kant, en aan de grote kant. Dus maakte ik een maatje kleiner, en deze zit een stuk beter! Alleen over de schouders ben ik niet helemaal tevreden, maar nu ik naar de tekening hierboven kijk, is dat misschien ook wel gewoon het model. Het zit alleen een beetje, tsja, zakkerig om de schouders. Ik neem dit shirt donderdag maar even mee naar de naailes, om te vragen of ik daar nog wat aan kan veranderen.

En dan nu de foto’s! Ze zijn aan de boven- en onderkant een beetje gesnoeid, vanwege een weekendhoofd en een pyamabroek :o)

Waar ik heel blij mee ben, is dat ik bij dit shirt voor het eerst de zijnaden met mijn lockmachine deed. En dat lukte ook nog! Eerder was ik er een beetje huiverig voor, want als het niet goed is, dan is het eigenlijk niet meer te redden.

Voor de watervalhals gebruikte ik een tutorial van een andere blogger. Easy peasy. Foto’s werken toch beter dan een paar regels text, als het om uitleggen gaat!

Het enige probleem dat ik had tijdens het naaien, was dat mijn tweelingnaald brak 😦 gelukkig was het nog geen 5 uur en kon ik nog snel naar de Jan Sikkes om een nieuwe te kopen, zodat ik mijn shirt af kon maken. En gelukkig was het koud en kon ik gewoon mijn muts op doen in plaats van eerst nog mijn haar te wassen, haha!

Een tijdje terug blogde ik ook over een jasje wat ik ging maken. Dat is bijna af! De voering moet nog in elkaar en in het jasje gezet worden. Dat jasje maak ik in de les, en dat gaat niet zo snel. Maar is wel verstandig, omdat er veel dingen aan zitten die ik nog nooit eerder heb gemaakt. En ik hou meer van in één keer goed doen dat wat prutsen en dan domme fouten maken!

Nog een kleine uitsmijter, mijn mening over mijn nieuwe shirt? Thumbs up! Nu alleen nog bedenken waar ik hem mee kan combineren (naast spijkerbroeken of een zwarte pantalon).

3 thoughts on “Inge maakt.. een shirtje (en biiiijjjjna een jasje)

  1. Pingback: Top 5 van 2012 – bad news first :) | IngeMaakt

  2. Pingback: My colour palette | IngeMaakt

  3. Pingback: Succes dress | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s