Inge maakt van alles maar geen blogposts :(

Ik ben écht een slechte blogger. 9 Oktober was de laatste post! En in de tussentijd heb ik alweer van alles gemaakt, 2 rokjes, 2 jurkjes, en een jasje. Die laatste was én te groot én een model dat mij helemaal niet stond, dus die heeft zijn weg gevonden naar iemand anders (hoop ik, ik had hem aan mijn moeder gegeven maar zij paste hem ook niet, en zij zou kijken of ze iemand er blij mee kon maken).

Maar goed. Elke keer als ik klaar ben met een naaisel dan is het óf donker (dus geen mooie foto’s) of ik heb een weekendhoofd (en dat is dus niet geschikt voor publicatie op het web). Maar vandaag heb ik foto’s gemaakt en ik had nog een paar van een tijdje terug en zélfs een actiefoto van één van de jurken. Komen ze:

1. het rokje van vandaag:

Jep, weekendhoofd.

Op deze foto’s heb ik m’n shirtje er bij ingestopt. Vond ik wel leuk, maar ik twijfel een beetje. Er overheen voelt comfortabeler (omdat ik dat altijd doe). Maar staat het ook leuker? Oordeel zelf, op basis van boven- en onderstaande foto’s. Reacties zijn welkom!

Het stofje van dit rokje vind ik zó leuk, ik kocht het op de Holy Stitch in de Blokhuispoort. Op de foto’s is het niet heel duidelijk, daarom nog een kleine close-up:

Het modelletje, een simpel A-lijn rokje, komt uit de Knip van juni 2010 of 2011, dat weet ik zo niet meer. Ik maakte hem een maatje te groot zodat de tailleband op mij heupen rust i.p.v. in te taille, dat vind ik lekkerder zitten. De zakken nam ik over van een ander rokje, want zakken zijn zo fijn.

2. blauw jurkje

Ook bij dit jurkje liet ik de mouwen eraf, anders zou het wel erg KLM-erig worden 🙂 Foto’s zijn een beetje donker en bibberig helaas.

De kleur vind ik erg tof, maar ik weer niet of het model wel zo flatteus is. De tailleband is iets te hoog voor mijn taille en zit daardoor niet precies op het smalste deel. En omdat mijn maag iets naar voren zit en juist daar de tailleband deels overheen loopt, kleedt het niet heel slank af, zacht gezegd. Maar omdat er geen mouwen aan zitten draag ik dit jurkje meestal met een vestje en dan valt dat totaal niet op. De stof is een soort sjieke joggingsstof en zit dus heerlijk. Al met al maar weer een geslaagd project.

3. Actiefoto van de andere jurk

Nou ja, veel zie je er niet van. Het is een soort nep-wikkeljurk, wel mooi geworden maar er moet nog e.e.a. worden aangepast. Ik wil hem nog ietsje korter maken en het viel mij opeens op dat de ene mouw wel iets van 3 cm verder van de hals is aangezet dat de andere. Dat lijkt een beetje raar, en moet dus anders. Maar nu nog tijd&zin maken, want iets nieuws beginnen is natuurlijk leuker dan iets ‘oud’ weer aanpassen!

Nou, dat waren even heel wat foto’s in één post! Dan ga ik nu weer vrolijk verder, met een jasje in de naailes (want: moeilijk!!) en thuis een makkelijk tricot shirtje met een watervalhals, in dit kleurtje:

Een mooie donkere petrol dus. Het is heel dun en flutterig, dus ik hoop dat het een beetje lukt. En dat ik er binnen 2 maanden over geblogd heb 🙂

Advertentie

2 thoughts on “Inge maakt van alles maar geen blogposts :(

  1. Pingback: Inge maakt wéér een rokje « Ingemaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s