Colette Iris shorts

De zomer is nu echt voorbij. Dus ik dacht: laat ik eens shorts maken 🙂 

Summer is now really over, so I thought it would be nice to make some shorts 🙂

Ik gebruikte de Iris van Colette Patterns. Eigenlijk is dit een proefmodel van een restje stof, om te kijken hoe de pasvorm is. En die is bijna perfect! Geen rare rimpels bij het kruis of bij mijn billen. Het kruis hangt een klein beetje te laag maar ik heb geen idee hoe ik dat moet aanpassen. Het stoort me ook niet echt en dus laat ik het gewoon zo. De volgende versie wordt van de groene corduroy die ik nog heb van de Summerswap. Daar wil ik ook graag een omslag aan de onderkant van de broekspijpen maken. Een beetje meer casual dus, en dan vind ik het juist mooier als de pasvorm wat losser is.

I used the Iris pattern from Colette Patterns. This is actually a wearable muslin from some leftover fabric, to see how the fit would be. Turns out it’s almost perfect! Almost no wrinkles or frowns on the crotch or the bum. The crotch is a little bit low but I have no idea how to adjust that. It doesn’t really bother me so I will just let it be. For the next version I want to use the green corduroy I have left from the Summerswap. On that one I want to add cuffs so it will be a little more casual. And then a looser fit isn’t a problem.

Ook van de zijkant ziet het er prima uit. Op deze foto zie je iets waar ik vaker ‘last’ van heb, ook bij rokjes, namelijk dat het voorpand iets naar voren gaat staan. Zou dat komen doordat mijn bovenbeenspier wat uitsteekt aan de bovenkant? Weet iemand of dit zo is en zo ja of ik dan mijn patroon kan aanpassen zodat dat minder wordt?

It also looks good from the side. On this photo you see something that happens more, also with skirts. The front sticks out a little at the bottom. Could that be because of my slightly big upper leg muscle? Does anyone know, and know of some sort of pattern alteration to prevent this from happening?

De achterkant voor en na een stuk fietsen.

The back vieuw before and after riding my bicycle.

Ik blijf er maar naar kijken. Zo blij met mijn nieuwe broek!

I just keep looking at them. So happy with my new shorts!

Een paar details. Mooi ook, die panty boven de rits uit 🙂

Some details. Looking good, those tights above the zipper 🙂

11 thoughts on “Colette Iris shorts

  1. Pingback: Iris x Inge | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s