Zelfgemaakt rokje

Jaja, dat maakte ik natuurlijk al eerder. Maar dit rokje heb ik hélemaal zelf gemaakt. In de naailes leer ik nu patroontekenen. En aangezien ik het beste leer door dingen te doen, heb ik meteen maar een rokje gemaakt!

A self-made skirt. Yes I’ve done that before but I completely made this one myself. Including the pattern. I started learning how to draft patterns in my sewing class. And for me the best way of learning is by doing things, so I made this skirt.

Dit is het patroon, het is er eentje zonder tailleband (want simpel beginnen) maar met een stolpplooi (want ook weer niet té simpel). De naadtoeslag heb ik er meteen maar bij aan getekend want dat vind ik prettig werken.

This is the pattern, without a waistband (to start with someting simple), but with an inverted pleat (not too simple either). I drafted the pattern including the seamallowance, I like patterns that have the seam allowance included.

Het was best een beetje spannend maar….

It was pretty exciting but….

Het past! Niet perfect, kennelijk hebben mijn heupen niet zo een perfecte ronding als de lineaal 🙂 Maar hé, het begin is er!

It fits! It’s by no means perfect, I guess my hips aren’t as perfectly rounded as the ruler 🙂 But it’s a good start!

Best goed voor een eerste poging al zeg ik het zelf. En na deze onderbreking weer vrolijk verder met…

Pretty good for a first try if I say so myself. And after this interruption back to…

Advertentie

2 thoughts on “Zelfgemaakt rokje

  1. Leuk stofje en rokje! Ik ben de laatste tijd ook weer volop aan het patroontekenen. En mijn heupen zijn ook niet zo rond als ze vaak worden getekend, maar daar houd ik inmiddels rekening mee bij het tekenen.

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s