Simply simplicity

Toen ik laatst mijn kledingkast opruimde kwam ik een kort colbertjasje tegen. Ik herinner me nog dat ik het kocht, in de paskamer leek het heel leuk maar toen ik thuis kwam bleek het toch een of twee maten te groot. Een beetje jammer, en naar het Leger des Heils ermee dus. Maar ik kreeg er wel een idee van, om zelf zo’n kort jasje te maken. En dan eentje die iets minder netjes was, want mijn kledingstijl is nou eenmaal niet heel netjes.

The other day I was cleaning out my closet and I found this cropped jacket. I remember buying it, in the fitting room it looked great but when I got home I realised that it was one or two sizes too big. Too bad, it went to the Salvation Army. It got me this idea though, to make a cropped jacket myself. And then one that was a little more casual, because that is more my style.

Het patroon dat ik gebruikte komt uit de Simplicity naaimode. Wat een fijn tijdschrift is dat toch om mee te werken. De naadtoeslagen zitten bij het patroon aangetekend en bij de werkbeschrijvingen zitten voorbeeldplaatjes. Voor mij werkt dat een stuk prettiger dan tekst. Het patroon (Simplicity 2442) is ook los verkrijgbaar, eigenlijk is het een bolero voor bij een galajurk. Maar met dit oudroze spijkerstofje en de voering van de kringloopwinkel ziet het er niet zo ‘gala’ uit gelukkig 🙂

The pattern comes from ‘Simplicity naaimode’. I like working with this magazine, because unlike other magazines the seam allowances are added to the pattern pieces and the instructions have these little pictures. That works really well for me. This one is also available as Simplicity 2442. It’s a ‘special occassion’ pattern but in this pink denim fabric with lining from the trift store it is suitable for ‘multiple occasions’ 🙂

Het is een lekker simpel patroontje, slechts 3 patroondelen. Het kraagje zit aan het voorpand vast. Ik maakte een maatje 38, die past prima alleen de mouwen zaten te ver naar de buitenkant. Dat ‘probleem’ heb ik wel vaker, terwijl ik toch echt geen opvallend smalle schouders heb. Ik heb ongeveer een centimeter van het armsgat afgehaald, behalve aan de onderkant. Dat was al een stuk beter. Op de foto zie je dat er toch iets nog niet helemaal goed past bij de armsgaten. Maar hé, dat zit aan de achterkant en dat zie ik toch niet. Dus who cares?

It’s a simple pattern, only 3 pieces. The collar is part of the front bodice. I made a size 12, which fits fine. The only problem was with the sleeves, they were too far to the side. It’s a ‘problem’ I experience often. And my shoulders are really not that small. I fixed this by cutting off a centimeter from both armscyes, that made it much better. The photo shows that there still is something going right in the armscye, but that’s in the back and I don’t see it. So who cares?

Zijaanzicht / sidevieuw

Details

En: hebben jullie mijn nieuwe kapsel gezien? Leuk? Ben er zelf erg blij mee!

And: did you see my new haircut? Nice? I’m really pleased with it!

Advertentie

7 thoughts on “Simply simplicity

    • Dank je 🙂 ik ben er ook wel over te spreken, nog makkelijk om te maken ook. Afgelopen winter heb ik me voorgenomen om meer kleuren te gaan dragen. In ieder geval andere kleuren dan zwart, blauw en spijker… En 5 euro per meter hielp me ook wel over de streep moet ik zeggen haha!

  1. Pingback: Jungle Januari | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s