Something old, something new

Een tijdje terug won ik dit patroon uit 1966 bij een give-away van Dottie Doodle. Ik vond het zo’n leuk patroontje dat ik er meteen maar mee begon. Maar halverwege had ik er opeens geen zin meer in. Uiteindelijk even de tanden op elkaar gezet en ‘m toch maar afgemaakt. Gelukkig 🙂

Some time ago I won this pattern from 1966 in a give-away at Dottie Doodle. I liked it so much I started making it right away.  But after a while, I kind of got bored with it. 2 Weeks ago I gave myself a little kick in the behind and got it finished.   Luckily 🙂

De maattabel op de envelop gaf aan dat de borst- en taillewijdte iets aan de kleine kant zouden zijn. Maar dat leek me geen probleem als ik aan de zij- en mouwnaden een centimeter extra naadtoeslag zou aanknippen en vervolgens wel gewoon op 1,5 cm zou naaien. Toen ik het patroon uitpakte, bleek dat de vorige eigenaresse dat zelfde idee ook gehad had. Wat zeggen ze ook alweer over  ‘great minds’?

The sizing chart on the enveloppe said that the bust and waist would be too small. It didn’t seem like a problem, I thought I could just add an extra cm on the sleeve and side seams. As I unwrapped the pattern, I saw that the previous owner had had the same idea. What is that thing they say again about ‘great minds’?

Uiteindelijk is de maat dikke prima. Alleen bij de heupen moest ik ‘m wat innemen. Gelukkig wilde de naai-juf wel helpen met afspelden, want zelf doen is altijd een beetje behelpen. Het enige waar ik nu nog niet helemaal tevreden over ben is de kraag, omdat er wat ruimte zit bij mijn schouders valt die niet helemaal mooi (en ok, het was de eerste die ik naaide, dus misschien is de afwerking ook wel niet helemaal strak). Maar door het drukke stofje zie je dat bijna niet.

In the end the size was just fine. I only had to take it in a bit in the hips. My sewing teacher helped with the pinning, it’s always so fiddly to do myself. The only thing I’m not really happy about is the collar. There is some room in the shoulder area and therefore it is a bit off (the fact that this is my first ever collar doesn’t help either I guess). The busy print helps in hiding this though.

Al met al ben ik heel tevreden, het is een mooi getailleerd model en de stof vind ik ook erg leuk. Hopelijk wordt het nog wat soepeler na een paar keer wassen, want het is een beetje stijf.

All in all I’m very pleased, it’s  nicely fitted  and I really like the fabric. Hopefully it will soften a little after washing because it’s quite stiff.

Up next is weer een Renfrew-jurk, dit keer eentje met col. Het koude weer komt er immers weer aan… Tot nu toe vind ik dat helemaal niet erg, herfst is mijn favoriete seizoen (totdat de lente begint, wat dat betreft ben ik heel flexibel haha). Prachtige kleuren, wisselvallig weer, kaarsjes, stoofpotten, heerlijk!

up next is another Renfrew dress. This time with a cowl. The colder weather is coming… I don’t really mind, fall is my favourite season (untill spring comes, I’m pretty flexible concerning favourite seasons hehe). Pretty colours, changing weather, candles, stews, I love it!

8 thoughts on “Something old, something new

  1. Leuk jurkje! Ziet er mooi uit!

    Van elke naaiproject leer je weer. Ik heb denk ik nog nooit iets gemaakt waar ik 100 % tevreden over ben. Er is altijd wel iets wat ik beter of anders zou kunnen doen. DUs ik probeer meer te kijken naar de dingen die wel goed zijn gegaan, Omdat je het zelf maakt weet je natuurlijk precies wat er goed en fout is gegaan, maar als je kijkt naar de kleding die tegenwoordig in de winkels hangt, word je daar echt niet blij van.

  2. Pingback: Top 5 van 2012 – as good as it gets! | IngeMaakt

  3. Prachtig! Enig idee waar ik dit patroon zou kunnen krijgen? Of iets soortgelijks? Ik zou dit zo graag zelf ook maken!

    Groetjes!

    Ps: ik heb dezelfde laarzen 🙂

  4. Pingback: We zijn er weer! | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s