Iris x Inge

Na de vorige versie had ik meteen zin om nog eentje te maken. Want een snel & simpel project, dat is toch echt iets voor mij 🙂 Maar ik wilde een paar dingen veranderen. Bijvoorbeeld de zakken. Decoratief erg leuk maar niet echt praktisch. Ik hou van praktisch, en dus veranderde ik ze in ‘gewone’ zakken. Met een rits in de zijnaad leek me dat niet heel handig, en dus verplaatste ik die naar de achterkant. Toen maakte ik nog een omslag aan de broekspijpen, en daar was mijn nieuwe shorts! Een klein beetje van mezelf, en een groot beetje van Colette dus.

After the last version, I immediately wanted to make a next one. Because you know, I love quick and easy projects 🙂 But I did want to change a few things. I liked the looks of the pockets, but they weren’t really practical. And since I’m a very practical person, I decided to change them into slash pockets. The side zipper kind of stood in the way of that and so I moved it to the back. Then I added some cuffs and voila, a brand new pair of shorts! A little bit of me, and a big bit of Colette.

Lijkt ‘ie een beetje verfrommeld? Dat kan kloppen want ik heb ‘m al aan sinds ‘ie af is en alleen uitgedaan om te slapen. Hij zit heer-lijk!

Do they look a little wrinkly? Yeah I guess that’s because I’ve been wearing them since they were finished and only took them of to sleep. They are so com-for-ta-ble!

De stof ik die ik gebruikt heb is de donkergroene corduroy die ik van Tine kreeg bij de Summer Sewing Swap. Op de foto’s is het een beetje uitgerekt van het dragen, maar dat wist ik van tevoren en bij dit model vind ik dat helemaal niet erg. Lekker casual!

The fabric I used is the dark green corduroy Tine gave me for the Summer Sewing Swap. In the photo’s it is a bit stretched from wearing it but I knew that would happen. With this model I really don’t mind, I like the casual look.

Ik ben trots op het afwerkingsniveau. De naden lopen allemaal netjes door, de rits zit er mooi in, de naden bij de zakken lopen mooi recht, en de tailleband past perfect.

I’m proud of the finishing of these shorts. The seams are straight, the zipper looks good, the topstitching at the pockets is straight and even and the waistband fits wonderfully.

Eindoordeel dus: helemaal goed. Vol goede moed door naar het volgende project: het patroon dat ik won in de give-away van Dottie Doodle. In dit auberginekleurige stofje met, hoe kan het ook anders, bloemetjes 🙂

So the final judgement: succes! And on to the next project: the pattern I won in Dottie Doodle’s give-away. In this eggplant coloured fabric with, what a surprise, flowers 🙂

Advertentie

4 thoughts on “Iris x Inge

  1. Oh,I feel so bad that you used so many fabrics which I sent you already and yours are still lying in my stash. But I have an idea what to make, it came into my mind last night, so when I’m all settled down, I’ll definitely get around to use the precious piece.

  2. Pingback: Top 5 van 2012 – as good as it gets! | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s