Plantain plus cowl

Hét voordeel van een patroon met een ronde hals? Dat je er de Renfrew-col op kan plempen!

The biggest advantage of a pattern with a scoop neck? The possibility to put a Renfrew-cowl on it!

 

plantain cowl 01

 

Jep, het is nogmaals een Plantain, met nogmaals een high-low zoom. In een hele fijne gebreide tricot. Geen idee waarom de stof zo goedkoop is, want voor zover ik kan zien is het prima kwaliteit. Deze trui is al een aantal keer in de was geweest en blijft tot nu toe erg mooi.

Yup, it’s another Plantain, with another high-low hem. In a cosy French Terry fabric. I have no idea why it’s so cheap, because the quality seems to be pretty good. This shirt has been washed multiple times already and it holds up wonderfully.

 

plantain cowl 04

 

 

Je zou deze trui ook ‘de trui van de gezamenlijke beslissingen’ kunnen noemen. Klein beetje achtergrond: laatst deed ik een Myers-Briggs test. Daar kwam uit dat ik een INFP-type ben. Toen ik daarop googlede kwam ik het volgende plaatje tegen:

You could also call this shirt ‘the shirt of collective decisions’. A little background: I recently took a Myers-Briggs test, which told me I am an INFP-type. When I googled it, this picture showed up:

 

 

Keuzes maken is dus niet mijn sterkste punt. Dat wist ik natuurlijk al, maar het is toch wel fijn om te zien dat het onderdeel is van een groter geheel, zeg maar 🙂 Goed, ik twijfelde dus over de leren elleboogstukken, en de omgekrulde mouw-zoom. En wat de je dan? Advies vragen op Instagram natuurlijk!

Decisionmaking is not my forte. Of course I knew that, but it is a good thing to see it’s a part of a bigger picture 🙂 I was in doubt whether or not to add the pleather elbow patches and whether or not to let the sleeve hems curl up. So, what do you do? Ask for advice on Instagram of course!

 

plantain cowl 02

 

De elleboogstukken kwamen er. En de omgekrulde zoom ook. En daar ben ik nu heel blij om!

The elbow patches were a yes, and so was the curled seam. And I’m really happy with them!

 

plantain cowl 03

 

De elleboogstukken kon ik niet spelden dus die heb ik eerst met lijm vastgezet en vervolgens met een siersteek vastgenaaid.

Because I couldn’t use pins for the elbow patches I used fabric glue to baste them on. Then I stitched them down with a decorative stitch.

 

plantain cowl Collage

 

De zoom van de mouw heb ik met de lockmachine afgewerkt omdat de stof een beetje rafelde. Vervolgens heb ik ‘m twee keer omgerold en op twee plekken met de hand vastgezet. De zoom van de trui deed ik met de coverlock.

The sleeve hem is finished with the overlocker to stop it from fraying. It’s folded over twice and tacked down by hand in two places. The hem of the shirt is coverstitched.

Dat was het eigenlijk wel 🙂 Fijn, om vrij basic kledingstukken een beetje op te kunnen leuken met zulke details!

That’s all really 🙂 It’s nice to be able to spruce up basic garments with little details!

 

 

 

 

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s