De Jurk Die Niet Wilde Passen

Zo, wat  ben ik blij dat deze jurk af is!

Ik en er namelijk al heel lang mee bezig. Maar hij wilde maar niet mooi zitten, met name aan de achterkant. Zijnaden, coupenaden, hoe vaak ik ze niet heb losgetornd, ik wil er niet meer aan denken!

Het patroon van deze jurk komt uit het tijdschrift Simplicity naaimode. Toen ik nog met de trein naar het werk ging had ik altijd ruim de tijd om over te stappen, met als resultaat regelmatige aankopen van (naai)tijdschriften bij de Bruna 🙂 In het tijdschrift van Simplicity staat een verzameling van patronen die ook los te koop zijn. Dit patroon is de New Look 6000.

Omdat ik nog nooit iets uit dit tijdschrift had gemaakt, heb ik het patroon eerst even gegoogled, om te kijken hoe de maten uitvallen. En toen kwam ik dit tegen:

Een aantal blogsters die deze jurk ook maakten! Dat was leuk om te zien en inspiratie op te doen. Helaas bleek mijn jurk dus zo dwars dat ik hem op een gegeven moment maar even weggehangen heb. Ik werd er zó chagerijnig van. Uiteindelijk ben ik er vorig weekend weer mee aan de slag gegaan. De zijnaden waren goed, die heb ik laten zitten. De kraag en de mouwen heb ik erop gezet, en toen heb ik de jurk meegenomen naar naailes. Daar heeft mijn naai-juf de coupenaden er opnieuw ingespeld. Dat is zelf niet te doen, op je eigen rug spelden. Maar uiteraard heb ik het wel  meerdere keren geprobeerd 🙂

Vandaag heb ik de gespelde coupenaden erin genaaid. Toen was het nog een  beetje te los, dus heb ik ze nog ietsje dieper gemaakt vlak boven mijn zitvlak. Zoals het nu is, is as good as it gets. Het is volgens mij niet perfect, maar beter wil ook niet. Ik denk dat de stof die ik heb gebruikt niet helemaal 100% geschikt is voor dit patroon (want dat betekent ook dat het niet aan mijn naaikunsten ligt hehe).

Omdat ik vandaag vrij was, en omdat ik heul trots ben dat mijn jurk toch af is (want hij zit wel heel netjes in elkaar) heb ik meteen wat kiekjes gemaakt:

met nieuwe mosterdgele panty

lekker standaard met zwarte panty en laarzen

en met een retro-sausje!

Dat de stof niet helemaal geschikt is voor het patroon is denk ik ook de reden dat de plooien aan de ene kant van het voorpand ervoor zorgen dat het hele voorpand vol rimpels zit. Want ik geloof niet echt dat dát de bedoeling is. Desondanks ben ik erg tevreden en vind ik het ook goed staan. Een goed model ook voor mijn figuur.

En dan weer door naar het volgende project:


Al een heel stuk op weg. Het achterpand van de rok moet ik nog maken, rok aan het bovenlijf zetten, rits erin, omzomen en klaar. Ik hoop dat het net zo makkelijk gaat als dat ik  het hier heb getypt en dat ik het nu niet ge-jinx-d heb!

8 thoughts on “De Jurk Die Niet Wilde Passen

  1. Dank je wel Truus! Ik ben er ook erg blij mee, uiteindelijk. De paasdagen heb ik tot nu toe echter voornamelijk in joggingsbroek doorgeracht… misschien moet ik die ook eens zelf gaan maken, haha!

  2. Pingback: De Jurk Die Meteen Paste | IngeMaakt

  3. Pingback: RuilRokje | IngeMaakt

  4. Pingback: Macaron Marathon | IngeMaakt

  5. Pingback: Colette Iris shorts | IngeMaakt

  6. Pingback: Top 5 van 2012 – bad news first :) | IngeMaakt

  7. Pingback: Polkadot Frock Fest | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s