Burdastyle 2-13-127

Herkende je ‘m gister? Het Burdastyle shirt dat op mijn niet-per-se-een-to-do-lijstje stond? Geinspireerd door Kathy’s en Melissa’s versies, kon ik niet langer wachten ermee te beginnen.

Did you recognise it yesterday? The Burdastyle shirt that was on my not-necessarily-a-to-do-list? Inspired by Kathy’s and Melissa’s versions, I could no longer wait.

raglanshirt1.jpg

creepy eye 🙂

Het schijnt hip te zijn om de pose van het model van het patroon dat je maakt na te doen, maar ik heb er toch maar voor gekozen om een beha aan te trekken 🙂

It appears to be ‘in’ to copy the model’s pose of the pattern you’ve made. I thought about it but it seemed wiser to wear a bra 🙂

Ik had bedacht om hem in een ander stofje te maken, maar besloot om eerst een testversie te maken in deze zwarte, flutterige tricot. Ik moet nog wel e.e.a. aanpassen aan het patroon: de armsgaten zijn te laag en de halslijn aan de achterkant te groot. De mouwen waren ook véél te lang.

I wanted to make this in another fabric, but decided to make a wearable muslin first in this black, very thin knit. I have to make some adjustments: the armscye is too low, and the back neckline too big. The sleeves were way too long.

Zwart blijft wel een moeilijke kleur om te fotograferen! Hier dan toch een aantal pogingen:

Black is a difficult colour to photograph, but I gave it a try:

raglanshirt Collage.jpg

Kijk eens wat een mooie tweelingnaald-naad! Mijn vorige machine deed dat zo beroerd, dat ik het al had afgezworen. Gelukkig heb ik het nu herontdekt!

Look at that twin-needle stitching! my last machine did it so horribly that I had sworn it off. Luckily I rediscovered it now!

Als je dit shirt wilt maken, is het raadzaam om een centimeter of 5-8 van de nekband af te halen, zodat die wat strakker komt te zitten. Ik had m al 3 cm ingekort, en het is nog steeds flutterige bedoening. Verder is het een prima patroon, een basic shirt, maar toch niet te gewoontjes door de gerimpelde mouwen.

If you want to make this shirt, I’d advise you to shorten the neckband by 5-8 centimeters, so it’s a bit tighter. I already shortened it 3 cm and it’s still loose. Besides that it’s a nice pattern for a basic shirt with some added interest from the gathered sleeves.

Advertentie

12 thoughts on “Burdastyle 2-13-127

  1. Dat ziet er goed uit zeg! 🙂 Die plooitjes zijn echt leuk . Een mooi basic shirt,maar net weer even anders :). Is het moeilijk die plooitjes? Ik moet nodig weer eens verder met mijn sewing with knits-lessen haha.

    • Dank je Nienke! Dat vind ik het leuke van dit patroon, maakt het niet iets minder standaard. Het is heel simpel om te maken, want het zijn niet echt plooitjes maar rimpels, dus 2 rijen met lange steken en dan aan één kant aantrekken.

  2. Pingback: 2013 Recap – misses | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s