Kennen jullie deze nog…nog…nog…

Dat lijkt me een goede vraag… Lang geleden dat ik een blogpost schreef! Een poosje had ik niet zoveel zin om achter de naaimachine te gaan zitten. Ik was druk met werk, een cursus projectmanagement, nieuw werk zoeken en hardlopen. Ja, je leest het goed. Hardlopen. En ik vind het nog leuk ook!

Remember me? Seems like a legit question, it’s been such a long time since the last post I wrote! For a while I didn’t really feel like sewing. I was busy, with work, a project management course, looking for a new job and running. Yes, that’s right. running. And I am really enjoying it!

Om niet te vervallen in ellenlange verhalen, zal ik jullie een kleine samenvatting geven van de afgelopen twee maanden:

1. Ik heb drie rokjes gemaakt

2. Ik kan inmiddels 10 minuten achter elkaar hardlopen 

3. Ik heb een nieuwe baan!!! Een hele toffe ook nog, weer bij een woningcorporatie. 2 December ga ik beginnen. Aankomende week is mijn laatste week in mijn huidige baan. Spannend allemaal!

So, to prevent myself from boring you with loooong stories, here is a little summary of what happened in the past two months:

1. I made three skirts

2. I can run for ten continuous minutes 

3. I have a new job!!! A very nice one too, in social housing again. December 2nd will be my first day. Next week is the last week at my current job. How exciting!

Van het hardlopen en de nieuwe baan heb ik geen foto’s, maar van de rokjes gelukkig wel 😉

There are no pictures of the running and the new job, but fortunately there are of the skirts 😉

Rokje2

Een hoofdloos rimpelrokje.

A decapitated full gathered skirt

Rokje Collage

En met hoofd. Ik las bij Miss Dibs dat volumineuze rokken helemaal hip zijn dus ik dacht dat eentje extra geen kwaad kon. En ze zijn zo lekker makkelijk om te maken. Het stofje kocht ik op het Stoffenspektakel laatst.

Head included. I read at Miss Dibs that full skirts are quite trendy at the moment so I figured it wouldn’t hurt if I added another one to my wardrobe. Plus, they are so easy to make. The fabric is from the bi-anual big fabric market in my town the other day.

rokje3

Een rokje van rekbare stof met een pied de poule printje. Ik wilde al héél lang een rokje in dit printje, dus toen ik deze stof laatst zag was ik helemaal blij. Helaas ben ik niet heel blij met hoe het geworden is. Het is een zelfgetekend patroon maar ik vind de pasvorm niet zo geslaagd. Plus dat de naadtoeslag van de zijnaden niet goed wil blijven zitten, waardoor het erg tekent op mijn heupen 😦 Iemand een oplossing daar voor?

A skirt from some sort of knit fabric with a houndstooth print. I wanted to make a skirt with this print for a long time, so when I spotted this fabric I immediately bought it. Unfortunately I’m not thrilled with how it turned out. I drafted the pattern myself but the fit is not how I wanted it to be. Also, the seam allowances at the side seams won’t stay in place, which adds bulk to my hips 😦 Does anyone have a solution for that?

rokje1

En als laatste een A-lijn rokje met een hoge taille. Het lijkt alsof de zoom scheef is, maar dat is optisch bedrog 😉 Deze is vers van de pers, dus vandaar geen ‘aan’-foto’s en een beetje een belabberde geflitste foto.

And the last one, a high waisted A-line skirt . The hem looks weird, but that’s an optical illusion 😉 This one is straight from the production line, so no pictures of me wearing it and a bit shabby flashed photo.

Zo, fijn om weer eens bij te praten 😉 Nu ga ik ook even lekker bijlezen bij jullie. Hopelijk helpt dat de inspiratie weer een beetje op gang!

There, it was good catching up with you 😉 Now I’m going to read up on all your adventures. Hopefully that will help inspiration strike again soon!

Advertentie

17 thoughts on “Kennen jullie deze nog…nog…nog…

 1. Congratulation on your new job and your running time! I remember when I got to ten continuous minutes, something totally unbelievable before. *^o^* It gets better and better from here!
  I love your blue and houndstooth skirts!

 2. Leuk om weer eens iets van je te lezen!

  Zit je rokje wel waar ’t hoort te zitten? Ik heb met zelfgetekende dingen wel eens dat ik net te genereus ben met de overwijdte en dat het dan ineens een stuk lager op mijn heupen valt en dan word ik sip.

  Ik ben trouwens jaloers op je stofjes, superleuk!

  • Haha sip ja, klinkt bekend! Zo’n anticlimax als je dan zo je best ergens op hebt gedaan, het is af en je trekt het aan en… nee, net niet. Jammer.
   Het zit wel waar het bedoeld is, maar ik denk dat ik gewoon iets niet helemaal goed heb gedaan bij het tekenen van het patroon. Volgende keer beter!

 3. Proficiat met je nieuwe job en het hardlopen. Ik deed ooit eens 5 km maar daarna vond ik het toch teveel inspanning voor het uiteindelijke resultaat 🙂
  Ik zie geen probleem op je heupen met de rechte rok, maar inknippen van de naden kan helpen. Je kan ze ook vaststikken aan je rok. In elk geval zien dat ze smal genoeg zijn om de curve van je heup te kunnen volgen.

  • Dank je wel Hanne. Ik vind hardlopen an sich niet eens zo leuk maar geniet vooral van het buiten zijn. Het voelt een beetje als buiten spelen voor volwassenen 🙂
   Naden vastzetten ga ik proberen, en dan knip ik ze ook meteen in. Het is wel een lichtelijk gebogen naad dus het kan ook zijn dat het een beetje trekt inderdaad. Bedankt voor de tip!

 4. Pingback: 2013 Recap – misses | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s