Polkadot Frock Fest

Een tijdje terug sprak ik op Twitter met een aantal mede-naaisters over New Look 6000, het patroon dat ik gebruikte voor de Jurk Die Niet Wilde Passen. We bedachten toen PolkaDotFrockFest, waarin we allemaal in februari een jurk zouden maken met dit patroon van een polkadot stofje. Ik maakte mijn jurk deels in februari.

A while ago I chatted on Twitter with some ladies about New Look 6000, a pattern I used before. We decided a sewalong was in order: PolkaDotFrockFest. We would all make NL6000 in a polkadot fabric in februari. My dress was partially made in februari.

PolkaDot1.jpg

Het vorige exemplaar was een crime om passend te krijgen. Ik had eigenlijk een maatje te klein gemaakt dus het was prutsen en pielen met héle kleine naadtoeslagen om er toch in te passen. Sindsdien ben ik wat afgevallen en toen was ‘ie te groot… Voor dit exemplaar heb ik het patroon opnieuw overgenomen  van het patroonblad, en toen aangepast op basis van een patroon dat ik op mijn eigen maten heb getekend. Dat heeft denk ik wel geholpen bij de pasvorm van deze jurk.

The previous dress was a pain in the *ss getting to fit. I made a size too small so I had to sew the seams with a teeny tiny seamallowance to get it to fit. I lost some weight since and the dress became too big. To make this one, I traced the pattern again and then adjusted it using a bodice pattern I drafted to my own measurements. I think that worked out pretty well.

PolkaDot3.jpg

Het lastigste deel was de achterkant, maar dat knapte al een stuk op door de figuurnaden aan de onderkant te verlengen, zoals ik ook bij deze jurk deed. Kennelijk zitten mijn billen lager dan bij andere vrouwen, haha.

Ook aan de bovenkant van de rug was er teveel stof. Daar heb ik, met behulp van mijn naai-juf, twee kleine figuurnaadjes gemaakt.

The trickiest part was the back, but the fit there got a lot better after I lengthened the back darts, just like I did with this dress. Apparently I have a low bum, haha.

There was also some excess fabric at the top of the back. I made two small darts there, with the help of my sewing teacher.

PolkaDot4.jpg

Ik blijf dit een leuk modelletje vinden. Van voor en achter ziet het er ook prima uit, al zeg ik het zelf. Van de zijkant is het echter een andere verhaal.

I still like this pattern. It looks pretty good front and back, if  I say so myself. From the side however, it’s a different story.

PolkaDot5.jpg

Juist, dat flatteert niet echt.

Flattering? Not so much.

PolkaDotCollage.jpg

De mouwen vind ik erg leuk, met die plooitjes bovenop. Erg makkelijk om in te zetten ook, niet dat vervelende gedoe met rimpelen, maar gewoon vastspelden en de plooi erin leggen. Toen ik de Simplicity Naaimode, waar dit model uit komt, opruimde zag ik pas dat ik eigenlijk 4 mouwen had moeten knippen, dus dat ze van dubbele stof zouden moeten zijn. Dat zijn die van mij dus niet… ach ja, zo gaat het ook prima.

I like these cap sleeves, with the pleats on top. They are so easy to insert, no need for fussing with gathering, but just pin and pleat. When I put away the magazine this pattern was in, I noticed that they were supposed to be made out of double fabric, sewn together at the hem. Mine are not, but it works just fine.

PolkaDot2.jpg

Al met al ben ik tevreden met hoe ‘ie is geworden, deze jurk. Past een stuk beter dan de vorige. Nu nog wat mooier weer zo dat ik hem aan kan, en ik een beetje minder bleek word 😉

I’m satisfied with this dress. It fits way better than the last one. Now all I need is some sunny weather so I can wear it, and get a bit more tanned 😉

25 thoughts on “Polkadot Frock Fest

  1. OOOOh, I love it, the colour is so pretty & I think it looks adorable on you. You’ve chosen the same style as I did & I reckon it is simple, classy but with all those polka dots what’s not to love. I hope you’re happy with it, you should be! (Sorry I’m late visiting, I have had all sorts of things preventing my online access this week)
    Thank you for taking part – you have a fab frock there! x

  2. Pingback: 2013 Recap – misses | IngeMaakt

  3. Mooi! Ik heb het patroon kunnen kopen, maar is in het Spaans. Kan jij me aan de Nederlandse versie van de werkwijze helpen of waar ik ze kan vinden? Bedankt!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s