Cambie #2

Jullie zullen me wel een beetje gek verklaren, naaien met deze hitte. Maar mijn naaikamer is de koelste ruimte in huis, dus daar heb ik me vandaag maar even teruggetrokken. Tenslotte hoefde ik alleen nog de tailleband door te stikken en de zoom te naaien, mooie klusjes om rustig aan te doen. Het ging dan ook prima, tot ik de zoom moest strijken…

Cambie2_1

You’ll probably think I’m a bit crazy, sewing in this heat we’re having at the moment. My sewing room just happens to be the coolest room in the house, so that’s where I’ve spent the biggest part of the day. I only had to topstitch the waistband and hem the dress, nice things to do slowly. It went very well, untill the hem needed to be ironed…

Cambie2_4

Toen moest ik toch even koud douchen, voor ik deze foto’s kon nemen 🙂

Then I had to take a cold shower before I could take these photos 🙂

Cambie2_2

Goed, over de jurk. Jullie hadden het vast al geraden, het is een Cambie! De eerste was zo’n succes dat ik er nog wel eentje wilde. Ook deze ben ik erg blij mee, ik vind ‘m misschien nog wel mooier dan de eerste.

Cambie2_5

Right, now over to the dress. It is, as you have probably guessed by now, another Cambie!  The first one I made was such a big succes I wanted more. This one came out just as good, and just maybe I like it even better.

Cambie2 Collage

De vorige was een beetje krap bij de armsgaten op het achterpand. Ik heb dat wat uitgediept door het patroon daar aan te passen naar een maat 4, waarbij ik de onderkant op maat 8 liet. Dat maakt deze jurk een stuk comfortabeler dan de andere. Verder maakte ik de rok in maat 0, en heb ik voor de voering geen rokdelen geknipt maar gewoon een stuk stof van zelfkant naar zelfkant. De vorige Cambie die ik maakte heeft een erg volle rok en alhoewel ik dat erg mooi vind, vind ik die een beetje té voor dagelijks gebruik. Meer een jurk voor speciale gelegenheden. De lengte van de rok is die van de grootste maat, bij mij is dat precies op knielengte. Hij is omgezoomd met een satijn biaisbandje.

Cambie2 Collage3

The previous one I made was a little tight in the backside of the armholes. So this time I scooped the back armhole to a size 4, leaving the armpit part on the size 8. It worked wonderfully well, and makes the dress much more comfortable. I also cut the skirt down to a size 0, and used just a piece of the full width of the lining fabric as skirt lining. The previous Cambie has a very full skirt and while I love the look of it, I find it a bit too much for daily wear. More something for a special occasion. The length of the skirt is that of the biggest size, which hits me right at kneelenght. I hemmed it with a satin biastape.

Cambie2 Collage2

Ik ben zo blij met hoe ‘ie geworden is dat ik het niet kon laten een klein vreugdedansje te doen :o)

I’m so happy with how this dress turned out that a little happy dance was in order :o)

Cambie2_3

Wat ik beter niet had kunnen doen, want ik had het meteen weer warm!

Which it was way too hot for!

Als uitsmijter nog een foto van de gezusters Cambie. Welke vind jij het leukst?

And to finish: a photo of the Cambie sisters. Which do you like best?

Cambie2_6

29 thoughts on “Cambie #2

  1. Ah, ik ben jaloers! Het is alleen ’s ochtends uit te houden in mijn kamer. Daarna is het een sauna.

    Je 2e cambie is ook erg mooi geworden! Ik denk dat ik alleen sta, maar ik vind de eerste versie net wat mooier. Juist omdat de stof wat rustiger is komt het model beter tot zijn recht. Maar het zijn beide mooie jurken!

  2. This dress looks so beautiful on you! The fabric and pattern choices compliment each other perfectly and this version fits you like a glove. Great idea to make the skirt less full. I think you can wear this dress everyday, anywhere.

  3. Ik vind deze jurk prachtig. Je schrijft dat je bij de eerste jurk de rok te vol vond. Heb je bij de rok nog minder stof gebruikt dan patroon 0? Of precies 0?

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s