Another half circle

Niet super interessant, maar ik maakte afgelopen weekend nog een halve cirkelrok. De stof die ik voor deze met stolpplooi kocht moest nog drogen en ik kon echt niet langer wachten om achter de naaimachine te kruipen. Uit de krochten van mijn voorraad diepte ik deze stof op, waar ik eerder een jasje van maakte dat bijna direct naar de kringloop ging omdat het compleet mijn stijl niet was. Ik had nog ruim 1,5 meter van de stof over, maar wist totaal niet wat ik ermee moest maken. Tot afgelopen vrijdag dus.

half circle 03.jpg

Nothing too interesting, but I made another half circle skirt last weekend. The fabric I bought for this one was still drying but I couldn’t wait any longer to get sewing. So I dove up this fabric from the bottom of my stash. I have had it for a long time, made a jacket out of it once but that one went to the thrift store immediately because it totally wasn’t my style. I had about a meter and a half left and no idea what to do with it. Untill last Friday, obviously.

half circle 08.jpg

Hier een close-up van de stof. Het zijn bruine ingeweven strepen op een blauw/zwarte ondergrond, met groene ingeweven bloemen. Geen idee wat voor materiaal het is, maar het was best lastig te verwerken. Het glibberde en gleed alle kanten op en rafelde ontzettend. Gelukkig zitten er niet zoveel naden in een halve cirkelrok en met een biaisbandje is de zoom ook snel gemaakt. Zonder doorstikken nog dit keer, zoals je kunt zien.

Here’s the fabric in close-up. It consists of dark brown stripes woven in an blue/black base. The green flowers are also woven in. I haven’t got a clue of the fabric content, but it was a bit difficult to work with. Shifty as hell and fraying like crazy. Forntunately a half circle doesn’t have too many seams and a hem is quickly done with the help of some bias. Without understitching, as you can see.

half circle 01

Tsja, wat moet ik er verder nog over zeggen? Ik ben blij dat ik eindelijk een goede bestemming heb gevonden voor dit stofje want ik vind ‘m wel erg gaaf. Winters ook, dus perfect voor deze tijd van het jaar. Met panty dan, uiteraard. De tailleband is een beetje strak uitgevallen, ik denk dat de vlieseline een beetje gekrompen is bij het opstrijken. Of zou dat misschien toch de uitgebreide lunch zijn geweest? 😉

So, what else is there to say about this skirt? I’m happy I finally found a good use for this fabric as I really like it. Perfect for the upcoming winter, with tights then obviously. The waistband turned out a wee bit small, perhaps the interfacing shrunk a bit when ironing it on. Or maybe it was just the big lunch I ate? 😉

half circle 02

half circle 04.jpg

half circle 05

Dit was dus eigenlijk anti-stress-rok nummer 1. Wat maak jij als je even een ‘quick fix’ nodig hebt?

Actually this was anti-stress-skirt number 1. What do you sew when you are in need of a ‘quick fix’?

 

Advertentie

10 thoughts on “Another half circle

  1. Staat je mooi! Anti-stress naaien is hier nooit zo’n goed idee, ik moet dan toch redelijk wat tijd hebben en een leeg hoofd, anders gaat het mis. Maar sinds kort ben ik aan het breien, dus dat is nu m’n ‘quick’-fix (niet echt ‘quick’ alleen natuurlijk ;)).

  2. Je rok ziet er super uit! Een halve cirkelrok is vaak het perfecte compromis tussen zwierig en niet te veel stof. Met een cirkelrok vind ik dat veel mensen er snel dikker uitzien dat ze zijn. Ik ga meestal voor een 3/4 of halve cirkelrok. Maar zelfs met de 3/4’de heeft iemand mij gevraagd of ik zwanger was 😦

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s