een oma-jurk?

Een oma-jurk? Dat leg ik straks nog wel uit.

Kondigde ik in mijn vorige post nog aan dat er een jurk zou komen van dat blauw-roze stofje en dat dat wel even zou duren… Niet dus. Hij is al klaar! Wel van een andere stof, die ik afgelopen maandag op het Stoffenspektakel kocht. Het patroon dat ik gebruikte, gaf aan dat het voor een katoenen stof was. Dat was de blauw-roze niet, en dus was er een kleine change of plans.

In het patroon horen eigenlijk mouwen, maar omdat ik die 1. niet mooi vond, en 2. ik graag een zomerjurkje wilde maken van dit stofje, heb ik die er maar af gelaten. Bijkomend voordeel was dat ik anders niet genoeg stof had 🙂

Het patroon had ik woensdagmiddag in elkaar geplakt en uitgeknipt. Deze patronen print je uit en dan plak je de A4-tjes aan elkaar. Er staat dan ergens een vierkantje van 10×10 cm zodat je kunt kijken of je patroon op de goede schaal is afgedrukt. Mijn vierkantje was geen 10×10 maar 9,7×9,7 dus toen ik de maat moest kiezen heb ik even lopen rekenen. Ik was heel trots dat ik met mijn reken-onkunde toch had uitgerekend welke maat ik moest hebben.

Donderdag op de naailes knipte ik de stof en gister zat ‘ie al een heel stuk in elkaar. Even passen, en ondanks al mijn ‘slimme’ rekenwerk was ‘ie veel te groot 😦

Innemen dus maar. Op de gok naaide ik een nieuwe zijnaad op ongeveer een centimeter van de ‘oude’, waardoor de omtrek ongeveer 4cm kleiner werd. Dat was een stuk beter. Nog steeds losjes, maar omdat er nog een strik aan de achterkant zou komen vond ik dat niet zo erg. En toen de strik er éénmaal in zat bleek het ook prima te zijn, alleen bij de hals en de armsgaten is het nog wat ruim, maar verder niet storend.

So far so good dus. Maar waarom dan deze titel? Toen de jurk bijna af was, showde ik hem aan M. Ik ben altijd benieuwd wat hij vindt van mijn creaties. Hij reageerde niet heel enthousiast. ‘Een beetje een oma-jurk’, zei hij. Ik vind dat zelf helemaal niet, maar misschien heb ik wel een beetje last van een roze naai-bril, dat ik alles wat ik maak mooi vind? Daarom ben ik ook heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Kijk en oordeel zelf:

De ‘het is nog geen zomer en daar is de temperatuur ook nog naar’-combi

Yay, zakken! Zelf in het patroon gefrummeld met deze tutorial. Voor die momenten dat ik niet weet waar ik m’n handen moet laten.

Ja, hij is echt mouwloos 🙂

En de achterkant, met strik. Als ik zo ingezakt sta zie je duidelijk dat het bovenlijf ietsje aan de grote kant is.

En een kleine close-up van de achterkant. Zoek de rits 🙂

Die is dus niet te zien. Een perfect gelukte blinde rits!

En met deze zomerse (oma?)jurk, ben ik helemaal klaar voor de zomer. Laat het mooie weer maar komen!

ps. ik ben écht benieuwd of jullie het ook een oma-jurk vinden, of juist niet.

Let me know!

Advertentie

5 thoughts on “een oma-jurk?

  1. Pingback: Top 5 van 2012 – as good as it gets! | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s