LBS

Het schijnt dat elke vrouw een zwarte jurk moet hebben: de ‘little black dress’ oftewel LBD. Ikzelf ben meer fan van het zwarte rokje: de LBS.

Ik maakte al eerder een exemplaar, maar daar was ik niet heel tevreden over. Te groot. Eerst vond ik dat niet zo heel erg. Hé, ik had het tenslotte zelf gemaakt en dat vond ik al heel wat. Maar ik merk dat hoe meer dingen ik maak, hoe kritischer ik word. En dus deed ik het vorige zwarte rokje laatst weg en nam ik me voor een nieuwe te maken.

Dit zwarte stofje had ik nog liggen, een keer via internet besteld. Het is stevig en heeft flink wat stretch, en dat is wel heel comfortabel. Dit is het patroon, een kokerrok met een hoge taille. Ik dacht, laat ik dat eens proberen. Het blijkt, voor mijn figuur in ieder geval, erg flatteus te zijn:

Voor-, achter- en zijkant.

Ik heb een paar dingetjes aan het patroon aangepast zodat mijn rokje beter past. Het is een mooi basic patroon, ik denk dat ik hier nog wel meer exemplaren van ga maken.

Het is een ideaal rokje om shirtjes bij in te stoppen. En dat komt goed van pas bij:

het blauwe shirtje dat ik maakte maar nooit draag omdat ik het iets te kort vind,  en:

een bloemetjesbloesje dat een empirelijn heeft, waardoor ik net zwanger lijk als ik het aanheb. Kortom: een rokje om te túten!

Afgelopen weekend ben ik ook nog bezig geweest met deze jurk, de Peony van Colette Patterns:

Bijna af, maar hij zit niet helemaal mooi. Die moet volgende week dus maar even mee naar naailes.

Tot de volgende keer!

Advertentie

7 thoughts on “LBS

  1. Pingback: Hup Holland! | IngeMaakt

  2. Pingback: Niks nieuws en al helemaal niet onder de zon :( | IngeMaakt

  3. Pingback: Double gauze Edith blouse | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s