De jurk der eerste keren

Sinds ik mijn eerste jurk maakte heb ik volgens mij niet meer zó veel dingen voor de eerste keer gedaan als bij het maken van deze jurk:

– de eerste keer dat ik een patroon van Vogue gebruikte, Vogue 1220. Een populair patroon.

– de eerste keer dat ik het patroon gewoon uitknipte in plaats van overtrok (lui!)

– de eerste keer dat ik op mijn eigen naaimachine knoopsgaten maakte.

– de eerste keer dat ik een jurk maakte die met knopen sluit.

– de eerste keer dat ik zelf  biasband maakte (stond gewoon in het patroon, en had ik pas door toen ik het aan het strijken was haha)

En zijn al die eerste keren een beetje gelukt? Nou, mijn moeder zei dat ik zo als zuster aan de slag kan in het ziekenhuis, en M. vroeg of het een badjas was. Maar zelf vind ik het een prima jurk. Het is een heel luchtig katoentje, en dat zit heel lekker.

Bovendien ben ik erg tevreden over de pasvorm, behalve dat het rugpand bij de schouders ietwat aan de brede kant is, zit ‘ie als gegoten, deze jurk. Voor het bepalen van de maat ben ik niet uitgegaan van de maattabel, maar van de ‘finished garment’ afmetingen. Ik denk dat dat er zeker aan heeft bijgedragen, want ik heb wel 2 maten kleiner gemaakt dan de maattabel aangaf. Had ik dat niet gedaan, dan was het  ongetwijfeld een hobbezak geworden.


De kraag is best apart, wordt achterin de nek gerimpeld aan elkaar gezet.

Op bovenstaande foto is het stofje ook wat beter te zien dan op de andere foto’s (die niet heel scherp zijn, maar op een of andere manier wil dat niet beter met de zelfontspanner). Het is een blauwgrijzig smal streepje, met een heel licht kreukeltje. Ik vermoed (hoop) dat het na het wassen niet gestreken hoeft te worden.

Ik moet zeggen dat dit wel een heel fijn model jurk is. Niet te netjes, niet te casual. Lekker zomers, en het is een hele flatterende pasvorm. Niet te strak maar door de strik toch met accent op de taille. Vanavond zijn we uit eten geweest en zelfs na het toetje zat ‘ie nog lekker, wat wil je nog meer?

In het roze cirkeltje zie je hoe ik de mouwen ‘opgerold’ heb vastgezet. Ik moest de instructies wel even heel goed lezen voor ik doorhad hoe dat moest. Mag ook wel, bij een ‘intermediate’ patroon, dat red ik nog niet met alleen maar plaatjes kijken 🙂

En als uitsmijter nog een foto van mijn oranje teennagels. Ik vrees met grote vrezen dat de oranje nagellak het langer volhoudt op mijn nagels dat het Nederlands elftal op het EK….

4 thoughts on “De jurk der eerste keren

  1. Pingback: Weet je wat ik graag zou willen zijn… | IngeMaakt

  2. Pingback: To finish or not to finish.. | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s