Weet je wat ik graag zou willen zijn…

… een bloemetjesgord.. ehh jurk 🙂 Aangezien het qua weer meer op herfst lijkt, maakte ik nog maar eens een zomerjurk. Ik gebruikte als patroon New Look 6020, een patroon dat ik vorig jaar op vakantie in Amerika bij de Wall Mart kocht.

Since the weather looks more like fall than summer, I decided to make another summerdress. I used New Look 6020, a pattern that I bought at Wall Mart last year on holidays in the US.

Het stofje kocht ik van deze dame op Marktplaats. Toen ik het voor het eerst zag was ik er niet zo heel enthousiast over. Ik was bang dat als ik er wat van zou maken het een beetje een kinderachtig kledingstuk zou worden. Daarom maakte ik er deze jurk van, die ik eigenlijk van een ander stofje wilde maken. Gewoon om eens te proberen, omdat ik nog nooit eerder een jurk met prinsessennaden maakte.

I bought the fabric on Marktplaats, sort of a Dutch version of e-bay. When I first saw it I didn’t really like it. I was worried it would look really childish if I made something with it. So I made this dress, which I wanted to make of another fabric. But I’ve decided to give it a try in this fabric first, because I had never made something with princess-seams before.

Kijk eens hoe blij ik ben! Alhoewel iets te groot in de taille, past mijn jurk prima! De prinsessennaden heb ik een klein beetje aangepast  zodat het bovenlijfje beter past. Toen ik de rok aan het bovenlijf speldde, bedacht ik me dat ik die aanpassing ook had moeten doorvoeren in de rok. Het paste niet 😦 gelukkig was dat snel opgelost door middenvoor een klein stukje te rimpelen.

Look how happy I am with my new dress! Although it is a little big at the waist, the fit is pretty good. I adjusted the princess-seams a little. When I got to pinning the skirt and the bodice together, I noticed that I should have done that to the skirt seams too. They didn’t match 😦  luckily that was easily fixed by slightly gathering the center front part of the skirt.

De achterkant past perfect.

The back fits perfectly.

Op deze foto kun je wel een beetje zien dat de taille wat ruim is.

This picture shows that the waist is a little big.

De binnenkant. Na mijn biasband-avontuur in deze jurk besloot ik om dat vaker te gebruiken, omdat het er supernetjes uitzien.

The inside. After my biastape-adventure with this dress, I’ve decided to use it more often because it makes a nice finish.

 Ook de armsgaten en de onderkant heb ik afgewerkt met biasband. Ziet er netjes uit he?

I used biastape on the armholes and hem too. Looks good doesn’t it?

 Ik gebruikte een blinde rits. Het eerste wat ik gebruikte uit het pakketje dat ik van Tine kreeg in de Summer Sewing Swap 🙂  en uiteraard is ook deze jurk voorzien van mijn eigen label!

I used a blind zipper, the first item I used out of the package Tine sent me for the Summer Sewing Swap 🙂 and of course I put my label in!

Het oordeel: prima modelletje. Ik ga hem binnenkort in het blauw maken, met een iets smallere taille en een iets verlaagde neklijn.

The verdict: a pretty nice dress. I’ll make it in blue some time soon, with a smaller waist and a slightly lowered neckline.

Advertentie

4 thoughts on “Weet je wat ik graag zou willen zijn…

  1. Pingback: Top 5 van 2012 – bad news first :) | IngeMaakt

  2. Pingback: Top 5 van 2012 – reflections | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s