En plein public

.. maakte M. vandaag foto’s van mijn nieuwe rokje. Terwijl ik het aanhad uiteraard. En dat voelde best een beetje ongemakkelijk. Voor hem kennelijk ook, want hij was er al snel klaar mee 🙂

Today, M. made some pictures of my new skirt, in public. With me in it. It felt a little awkward. For him too I guess because he had enough of it pretty soon 🙂

Dit is ‘m. Van hetzelfde patroontje als voor mijn ‘Hup Holland’ rokje. Ik hoef er vast niet bij te vermelden dat ik die niet heel vaak heb gedragen. Ach, over 2 jaar weer een kans..

This is the skirt. It’s made of the same pattern I used for my ‘go Holland’ skirt. Sadly, I didn’t get to wear it a lot. Well, there’s a new opportunity in 2 years..

Het voelde niet alleen ongemakkelijk om foto’s te maken in het openbaar, we moeten overduidelijk ook nog een beetje oefenen!

It wasn’t just uncomfortable to make photo’s in public, we obviously have to practice a little more!

Op bovenstaande foto zie je duidelijk dat ik de tailleband een stuk kleiner heb gemaakt dan het origineel.

On this photo you can see I made the waistband smaller than in the first skirt.

Voor een beetje kleur gebruikte ik een paarse rits (en omdat dat de enige lange was die ik nog had en ik had geen zin om naar de winkel te gaan). Omdat de stof een beetje tekent, maakte ik een voering. Dat helpt wel een beetje, maar het is natuurlijk geen wondermiddel tegen een klein buikje (helaas, haha). In plaats van mijn labeltje naaide ik mijn naam erin met mijn nieuwe naaimachine. Gewoon, omdat het nu kan 🙂

To add a little colour, I put in a purple zipper (and because that was the only one I had that was long enough and I didn’t want to go to the store). Because the fabric is a bit unforgiving, I put in a lining. It helps a little, but it’s not a miracle cure for a little belly (unfortunately, haha). Instead of my own label, I sewed my name in with my new sewing machine. Because now I can 🙂

Als laatste nog een stukje bewijsmateriaal dat ik mijn Macaron-jurk echt regelmatig draag. Gister, lekker op het strand met een vriendin en haar hondje. De keuze voor stoffen voor een nieuwe versie is nog niet gemaakt, maar gelukkig start de sewalong pas in augustus dus heb ik nog even de tijd. Hulp bij het kiezen is nog steeds welkom!

And finally, some evidence of wearing my Macaron-dress, taken yesterday on the beach with a friend and her dog. The fabric choice for a new Macaron still hasn’t been made. But luckily the sewalong doesn’t start untill august, so there still is some time. A little help in choosing is still welcome!

*********

edit: nog even over het maken van foto’s, in deze blogpost staan veel tips voor het maken van mooie foto’s voor op je blog.

edit: in this post there are a lot of tips for taking your own pictures for the blog.

Advertentie

3 thoughts on “En plein public

  1. Your skirts are great! Especially the second one looks so cool!
    I know what you mean with taking those photos in public, I don’t feel comfortable with that, too!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s