Sew it up: baby it’s cold outside

Laatst droeg ik een spijkerbroek naar het werk. Een aantal collega’s waren erg verbaasd mij in een broek te zien. Ik vond dat dan weer raar: ik draag toch regelmatig een broek? Tot ik bedacht dat dat vooral ’s avonds en op vrije dagen is, en dan met name een pyjamabroek. En dat zien mijn collega’s natuurlijk niet! Pyjamabroeken zijn erg favoriet hier in huize Ingemaakt, dus toen ik het Sew it up-thema van januari zag wist ik meteen wat ik ging maken: een pyjamabroek!

Recently I wore a pair of jeans to work. Several co-workers were surprised to see me in pants. That was a surprise to me: it feels like I’m wearing pants quite regularly. Untill I realised that those pants are actually PJ pants which I obviously don’t wear at work! Clearly PJ pants are a favorite chez Ingemaakt. So when I read the january theme at Sew it up, I knew immediately what to make: PJ pants!

 

not this cold fortunately!

not this cold fortunately! it was very pretty here though.

 

Het thema is ook wel toepasselijk: vorige week hadden we hier in Friesland 4 dagen code rood vanwege ijzel. Daardoor kon ik de hele week niet naar het werk. Thuiswerken is dan een prima oplossing maar op een gegeven moment had ik toch echt niet veel meer te doen. Mooie gelegenheid om nog maar even achter de naaimachine te kruipen dus. En wat maak je dan? Iets met rood natuurlijk.

It’s a very appropriate theme: last week we had code red for four days due to freezing rain and dangerously slippery roads. There was no way to get to work. Working from home was a perfect solution but at some point all work I could do was done. So a perfect opportunity to get some more sewing done. And what do you make then? Something in red, ofcourse.

 

pyjamabroek1

 

Goed, een pyjamabroek dus. Ik had deze stof nog liggen, een lekker zachte katoen-polyester mengeling. Een patroon voor een pyjamabroek had ik echter niet en dus sloeg ik zelf aan het tekenen. Mijn patroon-teken-cursus-instructieboek vertelde me dat overwijdte niet nodig is voor een pyjamabroek. Dat leek me sterk en dus rekende ik wel wat mee. Toch is deze broek best strak geworden bij de heupen. Dat zie je niet, want de twee dagen voorafgaand aan deze foto’s heb ik volledig doorgebracht in deze broek en daardoor is ie een beetje uitgezakt.

On to the PJ pants. This fabric was in my stash, it’s a cotton/polyester mix and is nice and soft. I didn’t own a PJ pattern and so I made my own. The instruction book of the pattern drafting class I took told me that there was no need for ease in these pants. I thought that was a bit weird so I added a little. Still they turned out a bit snug in the hips. You probably can’t tell from these pictures because I have been wearing these puppies the two days before I took the pictures and they bagged out a bit.

 

pyjamabroek3

 

Ruiten matchen like a boss is gemakkelijk als ze zo groot zijn.

Pattern matching like a boss is easy with a giant plaid like this.

 

pyjamabroek4

 

En de achterkant. Het lijkt een beetje op een tafelkleed, deze broek. Dat kan mij niet schelen. Wat mij betreft geldt voor pyjamabroeken: hoe lelijker, hoe beter 🙂

And the back. It looks a bit like a table cloth. I don’t care. When it comes to PJ pants, I say the uglier, the better 🙂

 

pyjamabroek6

 

De taille is afgewerkt met een elastiek in een tunnel. Het zwarte shirt is trouwens de eerste poging om het perfecte t-shirt te maken. Er moet nog wel wat aan geschaafd worden maar voor een eerste poging ben ik helemaal niet ontevreden.

The waist is an elastic in a casing. The shirt is the first step towards making the perfect t-shirt pattern. It needs some tweaking but all in all it’s not bad for a first try.

 

pyjamabroek5

 

Hier nog een plaatje van de pyjamabroek in zijn natuurlijke habitat 😉 Kijk hoe comfortabel. Hoera voor de pyjamabroek!

Here’s a picture of the PJ pants in their natural habitat 😉  They are so comfy. Hurray for PJ pants!

 

Advertentie

5 thoughts on “Sew it up: baby it’s cold outside

  1. How bizarre that the drafting book said no ease in the hips! Glad you added enough to make them wearable, because that plaid is super cosy looking!

  2. Pingback: 2016: top ehm, more than 5 | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s