Colette Ginger

Het was liefde op het eerste gezicht met dit stofje op het Stoffenspektakel. Er lagen een paar couponnetjes van en ik nam er eentje mee. Het grappige is dat van de vier stoffen die ik er kocht, dit de eerste was die ik knipte, maar de laatste die ik ook daadwerkelijk naaide. Ach, sommige projecten moeten nou eenmaal even sudderen, denk ik zo.

It was love at first sight when I saw this fabric at the big fabric market when it was in town. There were a few remnants of it and I took one home. Funny thing is that out of the four fabrics I bought, this was the first one I cut up but the last one I’ve sewn up. Some projects just need a bit of stewing, I guess.

 

ColetteGinger01

 

Ik maakte er een Colette Ginger van, met een paspelbandje in de taille en de rechte tailleband. De Ginger maakte ik al eerder, dus ik diepte het patroon op uit de verzameling en ging aan de slag.

I turned it into a Colette Ginger, used the straigh waistband option and added piping to it. I had used the pattern before so I dug it up out of the stash and went for it.

 

ColetteGinger06

 

ColetteGinger03

 

Het was wellicht beter geweest om die oude Ginger nog even aan te trekken (kun je nagaan hoe vaak ik die draag…) want hij is te groot verdorie!

It would probably have been better to try on that old Ginger before cutting my fabric (you can tell how often that one gets worn…) because this skirt is too big, damnit!

 

ColetteGinger02

 

Gelukkig is daar een vrij simpele oplossing voor, zodat het toch nog een beetje draagbaar is.

Fortunately, there is an easy solution to still be able wear it.

 

ColetteGinger04

 

ColetteGinger05

 

Toch baal ik er wel een beetje van. En omdat dit rokje supernetjes in elkaar zit (het zorgde voor mijn 2016-doel van nieuwe technieken uitproberen) met het paspelband en al heb ik ook écht geen zin om het uit elkaar te halen en in te nemen.

I am a bit bummed though. And because this skirt is really well executed (it kickstarted my 2016-goal of trying new techniques) and has piping an all I really don’t want to take it apart to take it in.

 

ColetteGinger collage

Ach ja, je kunt niet altijd winnen jammer genoeg. Volgende keer beter, en dat weet ik zeker want ik heb gewoon nóg een Ginger gemaakt, in spijkerstof en een kleinere maat, en die is supergoed gelukt en past ook nog goed. Maar die bewaar ik even voor een volgende post, anders worden het wel érg veel foto’s.

Can’t win them all I guess. Better luck next time! I’m sure of that because right after this one I made another Ginger, in denim and a smaller size, which turned out just as good and fits good as well. I’ll save it for another post though, to prevent photo-overload.

Heb jij wel eens iets gemaakt wat tegelijkertijd supergoed gelukt en toch een beetje mislukt was?

Did you ever make something that was both well made and a bit of a failure at the same time?

Advertentie

8 thoughts on “Colette Ginger

  1. Ow, zo jammer dat-ie te groot is, want het is een erg leuk rokje. Ik heb wel eens dat ik iets supermooi gemaakt heb, maar dan draag ik het niet omdat de stof heel erg kreukelt. Vooral met gewone katoentjes. Heb jij dat ook? Deze rok lijkt van iets stevigere stof te zijn, meer jeans-achtig, of niet? Lijkt me een fijn stofje, en de print staat je mooi!

    • Ja, ik baal er echt van! Kreukels zijn ook naar, net als strijken 😉 of als iets wel mooi valt als je staan maar ineens heel raar als je zit. Ik heb inderdaad ook wel eens dat het kreukt met katoen, vooral bij jurkjes, maar als je een beetje soepele katoen hebt en niet van die harde dan valt het vaak ook nog wel mee. Als ik iets van katoen maak is het vaak wijdvallend bij het rokdeel en dat scheelt wel in de kreukels en hoe veel die opvallen. Dit stofje is inderdaad wat steviger, niet echt als jeans maar meer als de achterkant van corduroy, het is een beetje een raar weefsel, maar wel vrij zacht.

    • Nee, gelukkig niet! Hij is ook niet ondraagbaar, maar als ik ‘m in de winkel zou passen zou ik een maatje kleiner pakken zeg maar. Met katoenen jurkjes is dat ook wel zo, vooral in de taille. Moeten ze weer in de was na een dagje dragen…

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s