Macaron Marathon

Een hele tijd geleden was ik er al aan begonnen, mijn Macaron voor de Sew Colette 2.0 sewalongEn na een uurtje hier, een uurtje daar is ‘ie dan eindelijk af!

I’ve started my Sew Colette 2.0 Macaron a while ago. And with an hour of sewing here and an hour of sewing there, it’s finally finished!

Ik ben blij dat ‘ie eindelijk af is, en trots op het resultaat. De zwarte stof is eigenlijk te zwaar voor het model. Maar er zit wat rek in en dat zit wel heel lekker. Het bovenste stofje is juist erg flutterig en dat voelt een beetje als een pyama. Waren al mijn kleren maar zo 🙂

I’m happy that it’s finally finished and am proud of the result. The black fabric is a bit too heavy for the pattern but it’s got some stretch, which makes it very comfy. The top fabric is very thin and soft, it feels a little like a pyjamaI wish all my clothes were like that 🙂

Dat is wel een klein dansje waard!

It’s worth a little dancing!

Mijn vorige Macaron had een iets te grote rok, dus deze heb ik iets smaller gemaakt. Door de stretch in de stof heb ik het hele bovenlijfje een stukje ingenomen, want het was een beetje groot.  En zoals te zien is heb ik de mouwen aangepast. De herfst komt er helaas weer aan en dan zijn lange mouwen wat geschikter. Dit zijn de mouwen van New Look 6000, die hebben een mooie lengte.

My last Macaron had a skirt that was too big, so I made this one a bit smaller. Because of the stretch in the fabric the bodice was too big, so I took it in. And as you can see, I altered the sleeves. Unfortunately fall is coming, so long sleeves are in order. I used the sleeves of New look 6000, as they have a good length.

ik-ben-in-mijn-nopjes look 🙂

I’m-really-pleased look 🙂

Een paar details. Ter voorkoming van uitrekken heb ik een bandje in de tailleband gestikt. En de onderkant omgezoomd met een lint. De neklijn is met een biasbandje omgezoomd, toevallig had ik nog één liggen in een bijpassen kleurtje 🙂

Some details. To prevent stretching I have stitched some tape in the waistline, and hemmed the skirt with ribbon. The neckline is finished with biastape, I happened to have just the right colour 🙂

De gezusters Macaron

The Macaron sisters

ps. ik heb een give-away gewonnen. Zó leuk! Nu wil ik zelf ook eentje doen. Meer volgt binnenkort!

ps. I won a give-away. Lucky me! Now I want to do one myself too. To be continued!

Advertentie

11 thoughts on “Macaron Marathon

  1. Pingback: Minder spullen, meer plezier | IngeMaakt

    • Wat jammer dat je Macaron niet zo lekker zit want hij is erg mooi en staat je ook goed! (ja natuurlijk heb ik even gegluurd haha) Maar ook een goed excuus om er nog eentje te maken. Zij maakte er al 2 van tricot en dat ziet er ook mooi uit. Ben benieuwd wat je gaat maken 🙂

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s