Top 5 van 2012 – bad news first :)

Mede-blogger Gillian heeft een leuk idee bedacht: een top 5 maken van 2012. 2012 was voor mij een roerig jaar. Begin juni kwam ik overspannen thuis te zitten. Dat was heel vervelend, maar betekende ook dat na een moeizaam eerste half jaar, de tweede helft van het jaar in het teken stond van persoonlijke groei. En omdat ik heb gemerkt dat het daarbij heel belangrijk is zo nu en dan eens terug te kijken om te zien hoe ver ik ben gekomen, ga ik ook een top 5 maken! In het kader van het slechte nieuws eerst, begin ik met de ‘misses’, waarbij de onafgemaakte stukken buiten beschouwing zijn gelaten.

Gillian of Crafting a Rainbow has decided to do a top 5 review of 2012. 2012 has been a bumpy road for me. In the beginning of june I got so stressed out that I couldn’t go to work anymore. That was pretty tough, but it also meant that the second half of the year was all about personal growth. And because I have experienced how important it is to look back and see how far I’ve come, I decided to make a top 5 too! And because I like to get the bad things out of the way first, I’ll start with the ‘misses’, leaving out the unfinished items.

5: polka dot knipmode shirt

Ja, een watervalhals is toch niet echt mijn ding. En na de eerste keer wassen is de stof op verschillende plekken vaal geworden. Beetje jammer dus.

Yeah, turns out I don’t really like a waterfall neckline. And after the first wash, the fabric started fading in a few spots. Too bad.

4: My Image 1152

Weer een watervalhals. Ligt onderop de stapel in de kast.

Another waterfall neckline. Lays on the bottom of the pile in the closet.

3: de jurk die niet wilde passen, oftewel New Look 6000

Dit is een beetje een dubieuze. Ik vind het nog steeds een hele mooie jurk. Alleen hij zit gewoon niet zo mooi, en ik heb eigenlijk nooit gelegenheden waar ik ‘m naar kan dragen.

I have mixed feelings about this one. The dress itself is pretty. The fit just isn’t that good, and I never wear it because it is too dressy for my lifestyle.

2: wvttk oftewel simpicity 2451

De stof komt van de krinloopwinkel, een oud tafelkleedje. En dat is precies het probleem: ik durf ‘m niet aan te doen omdat ik bang ben dat het scheurt. En ik heb geen idee waar ik het mee moet combineren. Bovenstaande combinatie is veel te zoet voor mij.

This is made from an old table cloth from the thrift store. And that’s the problem: I’m afraid to wear it because I worry it will rip. And I have no idea what to pair it with. The combination above is way too sweet for me.

And the winner is…

Het bloemetjesgordijn oftewel New Look 6020

Met de jurk is niet zoveel mis, maar hij is zo uitgesproken dat ik ‘m gewoon niet aan durf te trekken draag. Maar aangezien ik dit jaar een stuk zelfverzekerder ben geworden, ga ik dat volgende zomer misschien maar wel doen. Want als ik naar deze foto kijk vind ik het wel een ontzettend leuke jurk!

There is nothing wrong with this dress. It is just so loud that I am scared to wear it never wear it. But since I have gained a lot of self-confidence, I’m hoping I will next summer. Because when I look at this photo I see a really nice dress!

Eervolle vermelding / Honourable mention:
Hup Holland rok

Heeft niet echt geholpen bij het EK. Meer ga ik er niet over zeggen.

Didn’t exactly help at the European Championship. That’s all I’m going to say about it.

Advertentie

13 thoughts on “Top 5 van 2012 – bad news first :)

 1. Hi Inge! Thanks for joining in the Top 5 lists! i hadn’t read your blog before, but I’m happy to have found it! If these are your “worst” clothes of 2012, you must have made some damn good stuff! ;0 I’m looking forward to reading your “best of the year” post!

  • Thanks Gillian! I should confess though that whenever I’m making something and it doesn’t seem to work, I don’t finish it and just throw it away. So I cheated a bit when it comes to fails, but no-one will ever know as I threw away the evidence 🙂

 2. Oh wat naar dat je overspannen bent geraakt. Ik heb het zelf ook gehad , dus ik weet hoe ellendig dat kan zijn. Ik hoop dat je je inmiddels weer wat beter voelt.

  Wat betreft de ‘misses’, zo zonde dat je bepaalde kledingstukken niet aan durft! Ze zijn prachtig!

  Fijne feestdagen alvast toegewenst!

  P.S Ik heb zeker zin in de dessertavond! Lijkt me echt super 🙂

  • Wat vervelend dat jij het ook hebt gehad! Het gaat nu alweer een stuk beter hoor, bij vlagen nog wat minder maar al met al klaag ik niet en is het ook een hele positieve ervaring geweest, ik heb een hoop geleerd over mezelf. Bedankt voor je compliment, jij ook fijne feestdagen en tot de toetjes 🙂

 3. That Simplicity skirt is awesome and I know what you mean about old fabric that might rip-I made a skirt out of a refashioned obi and it ripped while I was wearing it! Luckily it was black and lined in black fabric (which did not rip) and it was dark outside so it went unnoticed 0o!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s