Cake patterns Cocoa shrug

Naar dit patroon heb ik een hele tijd uitgekeken. Ik heb één kort vestje, dat ik ooit bij de Hema kocht. Ik heb het al heel lang en ik draag het erg vaak, omdat het zo mooi past bij getailleerde jurken met een volle rok. De dag dat dat vest stukgaat is een dag die ik vrees, haha.

I’ve been looking forward to this pattern for a while. I have one cropped cardigan, that I wear a lot because it goes so well with full-skirted dresses. The day that cardigan dies is a day I dread, haha.

Maar nu niet meer.

But not anymore.

image

Want ik kan er nu zelf oneindig veel maken, met dank aan Cake Patterns! Dit is de Cocoa shrug. Er zijn nog niet zoveel gemaakte exemplaren te vinden op internet, maar het is een geniaal patroon. Je hebt maar weinig stof nodig (80 centimeter!) En je kan hem precies op je eigen maat maken.

Because now I can make an infinite number of them, thanks to Cake Patterns! This is the Cocoa Shrug. I haven’t seen many of them made up on the internets, but this pattern is genius. You only need 80 centimeters of fabric and the sizing system is so nice.

image

Ik ga alleen de oksels wat nauwsluitender maken de volgenden keer 🙂

I’ll just make the armpit area a bit tighter next time 🙂

image

Maar behalve dat is de pasvorm erg goed. Ik gebruikte een katoenen tricot, en dat ging prima. Het resulteerde in een lekker comfortabel vestje.

But other than that the fit is just fine. I used a cotton lycra knit fabric, and it sewed up just fine. It gave me a very comfortable little cardigan.

image

De lengte aan de achterkant is perfect. Ik denk dat ik een volgende keer kijk of ik de onderkant van de voorkant (snap je het nog 🙂 ) ook recht kan maken in plaats van dat het wat naar boven krult. Misschien met een extra knoop er dan nog bij… Hmm, allemaal mogelijkheden!

The back length is just perfect. Maybe next time I’ll try  to make the front straight too. Add an extra button then too. Hmm, all the possibilities!

Garderobe basics naaien, dat geeft toch wel een ander soort voldoening als frivole jurken. Een soort onafhankelijkheidsgevoel. Wat is zelf kleren kunnen maken toch fijn!

Sewing wardrobe basics is satisfying in such a different way than fancy dresses. It makes me feel all independent. Oh sewing, how I love you!

Advertentie

15 thoughts on “Cake patterns Cocoa shrug

 1. Ik vind m onwijs leuk en hou juist erg van die niet-te-erg-maar-wel-een-beetje-wijde-vleermuismouwtjes. Dank voor de tip, ik denk dat ik dit vestje ook echt nodig heb 😉

  • Haha ja ik denk dat je deze ook nodig hebt, heel erg 😉 dank je wel! Ik vind het ook leuk zulke mouwen, maar niet voor over een jurk met een wijde rok, dan vind ik wat nauwer aansluitend mooier. Maar dat betekent niet dat ik minder blij ben met deze!

 2. Je bent lekker productief de laatste tijd! Lijkt me een ideaal vestje die je makkelijk over een jurk kan dragen. Zullen vast wel meerdere versies van komen, of niet?

  De jurk is ook erg mooi geworden trouwens.

  • Ja, het is echt een ideale, en ik gok zo dat er inderdaad meer komen 🙂 zit wel even in de flow ja, haha. Komt door het voorjaar denk ik. Maar mezelf kennende kan het ook zomaar weer voorbij zijn, dus ik geniet er maar zoveel mogelijk van 🙂

 3. Heel mooi! Bedankt dat je het patroon onder de aandacht hebt gebracht. Ik heb zelf ook 2 bolerovestjes die ik super vaak draag (daardoor kan ik jurken zonder mouwen veel vaker aan) en na elke wasbeurt vrees ik de dag dat ze versleten de vuilnisbak in moeten… Dus dit patroon is ideaal! Dit ga ik zeker proberen, was sowieso al benieuwd naar Cake Patterns, heb er veel goeds over gelezen…

  • Ja, ik ook! Nu ik weer vriendjes ben geworden met tricot wil ik ook wel meer patronen van haar proberen. En heerlijk om van die angst af te zijn ja haha. Ik snap ook niet dat die ‘Crop tops’ nu zo hip zijn maar dat die korte vestjes zowat nergens te krijgen zijn!

 4. Wil ik ook! Wil ik ook! Wil ik ook!
  Wat je zegt, ideaal vestje. Ga het patroon meteen even opzoeken 🙂
  Jij bent trouwens echt goed bezig de laatste tijd!!! Leuk!

 5. Cute! You’ve made me want to get it! I was about to buy her Carmine jacket which I’ve been waiting for for ages, and your post made me realise I need them both:).
  Yet another lovely make:).

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s