Sewing plans

Of, zoals ik het liever noem, sewing possibilities

Or, as I’d rather call them, sewing possibilities

Vorig jaar maakte ik rond deze tijd mijn niet-per-se-een-to-do-lijstje. Kennelijk is de lente voor mij het meest inspirerende seizoen ๐Ÿ™‚

Last year around this time I made my not-neccesarily-a-to-do-list. Apparently spring is an inspiring season to me ๐Ÿ™‚

Dat ik niet de enige ben blijkt wel uit de verschillende ‘inspiratie’ posts die in mijn blogreader verschijnen. Ik vind dat altijd leuk om te lezen! Vandaar dat ik besloot om mijn plannen ideeรซn maar weer eens op een rijtje te zetten.

And I’m not the only one it appears, seeing all kind of ‘inspiration’ posts popping up in my blogreader. I quite enjoy reading them! So I decided to list my plans ideas again.

Here we go:

20140405-131057.jpg

20140405-131111.jpg

Lady skater jurken met korte mouwen / short sleeved lady skater dresses

20140405-131448.jpg

Maria Denmark Edith jurken, omdat ik die ene die ik heb zo fijn vind (en er vaak complimentjes over krijg haha) / Maria Denmark Edith dresses, because I love the one I already made (and get complimented on it a lot too haha)

20140405-131607.jpg

mouwloze Gather Mortmain jurken / sleeveless Gather Mortmain dresses

20140405-131713.jpg

Colette Parfait. Ja, die ben ik nog steeds van plan / Colette Parfait. Yes, this one is still on the to do list

20140405-131906.jpg

Simplicity 2444, met een gerimpelde of een geplooide rok / Simplicity 2444 with either a gathered or pleated skirt

20140405-132013.jpg

Colette Crepe, misschien met de strik in een andere kleur. Maar welke? Ik zit te denken aan rood, bordeaux of petrol. Wat denk jij? / Colette Crepe, perhaps with the waist ties in a contrast fabric. I’m thinking red, burgundy or teal. What do you think?

And maybe…

20140405-132340.jpg

Van deze ben ik er nog niet helemaal uit. Het stofje met de bladerprint wil ik graag een geplooide rok van maken. Misschien kan ik daar het rokdeel van de Mortmain wel voor gebruiken.

These are the ones I’m not sure about yet. I want to make a pleated skirt from the leave print fabric, and figured I could use the skirt of the Mortmain.

Goed, ik ga denk ik maar mijn baan opzeggen om dit allemaal af te krijgen ๐Ÿ˜‰ Wat zijn jouw naaiplannen voor de komende tijd?

Right, I think I’ll just have to quit my job to be able to finish al these plans ๐Ÿ˜‰ What are your sewing plans for spring?

Advertentie

18 thoughts on “Sewing plans

  • Leuk! Ik ben al heel lang van plan om die te maken maar ik hoor (lees) zo veel verhalen over slecht passende achterkant dat ik er een beetje tegenop zie… wanneer begin jij eraan? Dan wacht ik jouw ervaring even af haha ๐Ÿ˜‰

   • Ik had eerst een te grote maat geknipt (vergeten dat ik bij Colette twee maten kleiner moet nemen dan dat zij aangeven, ik weet niet hoe dat komt)
    Dus nu ga ik een tweede poging doen met een kleinere maat! Ik hou je op de hoogte!

   • Graag, dank je wel ๐Ÿ™‚ en succes! wat raar van die maten. Maar altijd beter om 2 kleiner te moeten knippen dan 2 groter ๐Ÿ˜‰

   • Ja, maar sinds ik alleen maar kijk naar mijn taillemaat zit alles van Colette veel beter. Ik moet ook bijna nooit een FBA doen, hoewel mijn cup niet de c-cup is waar de patronen voor getekend worden. Raar maar waar!

 1. Ik ben meer een broekenvrouw alhoewel ik het maken van een jurk ook wel een goed plan vind. Maar รฉรฉn ding is zeker, jij hebt meer in de planning dan ik. Leuk Inge!

   • Yes I’ve made it. It was supposed to be a wearable muslin but the lining didn’t really survive being washed. I’ll make another for the summer. It fits almost perfect right out of the envelope. Just need to take in the side seams at the top a little bit.

 2. Oeh ik vind de stof voor de simplicity echt heel mooi! Verder ook hele leike plannen ๐Ÿ™‚ ik heb ook een hoop plannen, bombshell badpak, drape drape jurken en een Chanel jasje om te beginnen.. Zullen we samen onze baan opzeggen? Haha!

  • Ja, gezellig! Kraken we ergens een leegstaande boerderij en overleven op macaroni met knakworsten en tomatenketchup maar dat maakt niet uit, want wat zullen we veel moois maken dan! Het bombshell badpak staat hier ook nog in de planning, is al uitgeknipt zelfs ๐Ÿ˜ฎ Die stof komt van modes4u.com, wel jammer dat we daar dan geen geld meer voor hebben zonder baan haha!

 3. Pingback: Late to the party… | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s