Kick ass dress

Ik hou van schoenen. Ik hou van jurken. Een combinatie van die twee? Kom maar door!

I love shoes. I love dresses. A combination of those two? Bring it on!

20140412-172316.jpg

Dit is de Mortmain jurk van Gather Kits. Ik kocht ‘m vanwege de geplooide rok, dat leek me een leuke afwisseling van de vele gerimpelde rokken die ik de laatste tijd maakte. In theorie zou ik het patroon daarvoor natuurlijk zelf kunnen maken, ware het niet dat ik daar te lui voor ben rekenen niet mijn sterkste kant is. En hey, we moeten de economie ook een beetje stimuleren toch? Minister Dijsselbloem zal wel blij met mij zijn πŸ™‚

This is the Mortmain dress from Gather Kits. I bought it because I like the pleated skirt. Thought it would be a nice deviation from the many gathered ones I made recently. In theory I could have drafted one myself but I’m just too lazy to do that not that good a math. And hey, we have to keep the economy going right? Our minister of finance will be happy with me πŸ™‚

20140412-173119.jpg

Ik ben ook blij met deze jurk, alleen niet met hoe het bovenlijfje zit. De neklijn wijkt een beetje, vind ik te hoog en te smal ter hoogte van de oksels. Mijn okselflubbertjes piepen eruit 😦 Bij een volgende versie wil ik de schouders iets breder maken zodat het een soort kleine kapmouwtjes worden.

I am happy too with this dress, just not with the upper bodice. The neckline gapes a bit and is also too high for my liking. Also those pesky bits of armpit fat (is thre an official name for them?) peek out 😦 So in the next version I’ll widen the shoulders to make little capsleeves.

20140412-173659.jpg

Ja, die flubbertjes dus.

Yes, those bits.

Maar daar bestaat naturlijk een makkelijke oplossing voor:

Of course there is an easy fix for that:

20140412-173827.jpg

Een vestje!

A cardigan!

Na deze verbeterpunten over naar het positieve gedeelte. Bij dit patroon hoort een ‘exposed’ rits. Door de fijne instructies is die heel goed gelukt. Aangezien dit de eerste keer was dat ik een dergelijke rits inzette ben ik daar best een beetje trots op!

So after those points of improvement over to the positive parts. This pattern calls for an exposed zipper. The well-written instructions make it very easy to insert it, and it came out very well. This being my first exposed zipper makes me quite proud of that!

20140412-174527.jpg

En nog een paar detailshots:

And some details:

20140412-174624.jpg

20140412-174642.jpg

Ja die onderkant van de rits dat is niet zo’n succes. Ach, aan de binnenkant ziet niemand dat toch? Ik streek wat vlieseline op de tailleband omdat zij dat aanraadde in haar post over de Mortmain. Verder heb ik de tailleband doorgestikt en de zoom met de hand genaaid. Lekker in de zon, op het balkon. Ik vond het nog leuk ook. Serieus. Met de hand ingezette ritsen, handgezoomde jurken, zou ik iets onder de leden hebben? πŸ™‚

Yeah that bottom of the zip is not that neat. Ah well, it’s on the inside, who cares? I put interfacing on the waistband because she recommended it. The waistband is topstitched and the hem is stitched by hand. Seriously. Hand-picked zippers, handsewn hems, who have I become? πŸ™‚

20140412-175326.jpg

De achterkant is prima. Ook hier wijkte de halslijn maar dat heb ik gefixt door aan de bovenkant bij de rits de boel in te nemen.

The back fits just fine. There was some gaping on the top too but I fixed that by taking it in at centre back.

20140412-175629.jpg

Dus. Weer een nieuwe jurk πŸ™‚ met een roze accent dus hierbij ook mijn bijdrage aan ‘Pink april‘. Zou het ook nog tellen als een late ‘blue february’ en ‘green december’?

So there it is, another new dress πŸ™‚ with pink accents so this is also my contribution to ‘pink april‘. Do you think I could also make this a late entry to ‘blue february’ and ‘green december’?

En ja ik hoor jullie denken, wat is er toch gebeurd met het buiten foto’s maken? Ik heb het geprobeerd jongens, echt! Op de parkeerplaats achter mijn huis. Maar ik voelde me zo opgelaten dat ik maar weer naar binnen ben gegaan. Maar: ik heb wel bewijs dat ik het heb geprobeerd πŸ˜‰

Oh and I hear you wonder, that happend to taking pictures outside? I tried you guys, I really did. On the parking behind my house. But I felt so awkward that I went inside again. I do however have photographic evidence πŸ˜‰

20140412-180546.jpg

Fijn weekend allemaal!

Have a good weekend!

21 thoughts on “Kick ass dress

  • Dank je Antje! Jij had ook wel eens foto’s gemaakt in je achtertuin toch? Ik vind het zo lastig, je wilt er wel een beetje leuk op staat, en als je je dan zo opgelaten voelt dan wil dat ook niet zo goed. Misschien kunnen we eens samen foto’s gaan maken?

 1. I think this is really sharp- I get the neckline part- I alaways end up cutting my necklines on the mannequin until I think I will be able to breath! MY facings get lots of improv!

  • Dank je! Helaas niet uit Afrika, maar meegenomen uit Amsterdam. Iets minder ver πŸ™‚ de stof is wat steviger en stijfjes dus ik dacht dat een geplooide rok wat geschikter zou zijn dan een gerimpelde. Hoe is dat bij jouw stof? Tanzania klinkt ook goed, was je daar op vakantie?

 2. This is gorgeous! I love the style of this pattern, and also the fabric you’ve used. I know exactly what you mean about the maths for a pleated skirt. I did work it out for one of my makes, and it was a nightmare!

 3. What a great dress! It reminds me of the belladone. The bodice front looks very similar. I also have some neck gaping issues. I think I need to cut a smaller size for the shoulder area. I can see why you bought this pattern. Those pleats are awesome!

  • Thanks πŸ™‚ I’d like to give the belladone a go too one day but since I aready have so many patterns, I kind of forbid myself to buy more. Plus they make great christmas or birthday presents when that time comes again πŸ™‚ I might try taking out a little fabric at CF and then do a tiny fba as it’s also a liiitle bit tight there. I also need to lower the side bust dart a bit so I figured I can play around a bit to see how it affects the fit.

 4. Pingback: Me-main | IngeMaakt

 5. Pingback: Introducing the Mortmain dress by Gather | The Monthly Stitch

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s