Where the magic happens

Oftewel: de naaikamer!

A.k.a the sewing room!

Een paar maanden terug was ik er al aan begonnen: het opnieuw inrichten van mijn naaikamer.

A few months ago I started redecorating my sewing room.

http://instagram.com/p/l_9FFEEe51/

Wij hebben in ons huis de luxe dat we allebei een hobbykamer hebben (maar wordt niet te snel jaloers: verder is ons huis lelijk en niet onze smaak. Gelukkig is het een huurhuis). Deze kamer werd eerst gebruikt door mijn vriend, maar uiteindelijk hebben we geruild. De kleur op de muur was niet helemaal mijn smaak en het meubilair was een bijeengeraapt zootje. Op een gegeven moment besloot ik dat het tijd was voor een make-over, en nu is het eindelijk klaar!

Bij deze zijn jullie van harte uitgenodigd voor een rondleiding door mijn new and improved naaikamer 🙂

In this house we have the luxury of both having a room for our hobbies (don’t get jealous though, our house is ugly and we both don’t love it. Thank god we just rent it). This room was used by my boyfriend at first but we swapped eventually. The colour on the wall was not my taste at all and the furniture was pretty mismatched. So one day I decided it was time for a make-over, and now it is finally finished!

You are more than welcome for a tour of my sewing room 🙂

SewingRoom3

De kamer is L-vormig. Je ziet hier de kant met het raam, achter de gele muur is de gang met de voordeur. Als je bij ons op visite komt moet je dus door mijn naaikamer heen. In het stuk bij het raam staat mijn bureau met daarop de naaimachines en mijn computer. Lekker in het licht!

The room has an L-shape. Here you see the window-side, behind the yellow wall is the hall and our front door. If you visit us you have to walk though my sewing room to enter the house. My machines and computer are in the part of the room that has the window. Nice and light!

SewingRoom2

Dit zie je als je de andere kant op kijkt, de strijkplank en de spiegel. Mooi dichtbij de naaimachines.

This is what you see when you look to the other side, the ironingboard and the mirror. I like them close to my sewing machine.

SewingRoom7

Naast de spiegel staan twee Billy boekenkasten. In de opbergdozen zitten mijn voorraadjes ritsen, knopen, vlieseline, biaisband etc. Mooi uit het zicht terwijl ik er toch makkelijk bij kan, ideaal.

Next to the mirror are two Billy bookcases. The boxes hold my stashes of zippers, buttons, interfacing, bias tape etc. Out of sight but still easy to reach. Perfect.

SewingRoom11

Naaiboeken.

Sewing books.

SewingRoom4

SewingRoom5

Tijdens het zoeken naar inspiratie voor de inrichting van mijn kamer kwam ik vooral veel heel volle naaikamers tegen, waar heel veel dingen wel een eigen plekje hadden, maar wel vol in het zicht. Ik hou daar niet zo van, het maakt me onrustig. Daarom heb ik goed nagedacht over opbergmogelijkheden in mijn kamer. De la en het kastje in deze bureaus was één van de redenen dat ik voor deze koos. Het zorgt voor veel minder rondslingerende dingen. In de la van het smalle bureautje stop ik projecten waar ik aan werk en die ik nog niet aan een hanger kwijt kan. Zoals hier mijn Bombshell badpak. In de la van het brede bureau zitten de geprinte pdf patronen. In het kastje naast de computer zit mijn stoffenvoorraad.

While searching for inspiration for my room online I saw a lot of rooms that had a lot of thing stored in plain sight. That’s not really my thing, it makes me feel a bit nervous. So I thought a lot about storage. The drawer and the little cupboard that these desk have was one of the reasons I chose them. The drawer of the small desk is used for storing in-progress project that cannot be put on a hanger. Like my Bombshell bathing suit here. The bigger drawer holds my pdf patterns. The little closet next to the computer holds my fabric stash.

SewingRoom13

In dit ladekastje heb ik al mijn naaibenodigdheden gestopt: spelden, rijgdraad, naalden, naaimachinenaalden, spoeltjes, noem maar op. Ik probeer om ze meteen na het gebruiken, of in ieder geval bij het verlaten van mijn naaikamer weer netjes op te ruimen. Ik ben niet zo opruimerig en zo probeer ik de chaos een beetje buiten de deur te houden…

Eronder staan mijn naaibladen. Zoals je ziet kan ik er niet meer bij kopen 😉

This little thing holds all my small sewing equipment: pins, basting thread, machine needels, handsewing needles, bobbins, you name it. I try to put them back in there after using them, or at least before I leave the room. I’m not a very organised person by nature and I try to keep chaos out of the room…

Underneath are my sewing magazines. As you can see there is no room for more 😉

SewingRoom6

Aan de andere kant van de kamer mijn nieuwe aanwinst: een hoge tafel om patronen uit te knippen. En: meer bergruimte! In de zwarte manden zitten mijn schoenen, mijn wolvoorraad en de andere twee zijn nog leeg. Maar dat duurt vast niet heel lang.

On the other side of the room is my new best friend: a cutting table. And: more room for storage. The black boxes hold my shoes, my yarn stash, and there are two still empty. Although they probably won’t be for long.

SewingRoom8

Aan de muur hangen mijn linealen, mijn basispatroon en alle andere dingetjes die nodig zijn voor paroonmaken of -knippen. Als je onder de tafel doorkijkt zie je de doos met restjes en voeringstoffen, en de blauwe mand met overgetrokken patronen en vellen patroonpapier.

On the wall are my rulers, my base pattern and all other things you need for tracing and cutting. You can also see the box with remnants and lining fabrics. The blue basket holds traced patterns and tracing paper.

SewingRoom9

Dit is wat ik zie als ik achter de hoge tafel sta: mijn kledingrek met bijna al mijn jurken. Die hangen daar omdat ik het erg fijn vind om ernaar te kunnen kijken als ik in mijn naaikamer ben. Oke, oke, ook een beetje omdat ze niet meer in mijn kast passen. Ahum.

En wat is dat daar in de hoek?

This is what I see when I stand behind the cutting table: almost all of my dresses on a rack. I’ve put them there because I like being able to watch them when I am in my sewing room. Ok, ok, also because they don’t fit in my closet anymore. Ahem.

And what do you see in that corner there?

SewingRoom10

Nog een voorraadje, maar dan van wijn. Niet van mij, ik drink eigenlijk nooit. Maar het is Marijn z’n grote hobby, en deze kamer is het meest constant qua temperatuur. Vandaar!

Another stash, of wine this time. Not mine though, I don’t drink. It’s Marijn’s, wine tasting is his hobby. This room is has the most constant temperature in the house, and that’s good for the wine.

SewingRoom12

Over voorraden gesproken, hier die van mij. De afspraak met mezelf is dat het in dit kastje moet blijven passen en dat lukt tot nu toe aardig.

Speaking of stashes, here’s mine. I made a deal with myself that my stash always has to fit inside this closet, and that works well.

Ik ben nu echt heel blij met mijn naaikamer. Het is alleen al fijn om er te zijn. Het geel is zo vrolijk, alles is netjes opgeruimd en het is van alle gemakken voorzien. Zelfs voor als ik een dagje thuis aan het werk ben. Het is echt mijn eigen plekje.

I am so happy with how my sewing room is now. It’s great to just sit in. The yellow is cheerfull, everything is stored neatly and it is holds everything I need. Even for when I’m working at home fo a day. It really feels like my happy place.

————

Dit is het einde van de rondleiding 🙂

Heb jij ook een eigen naaikamer? En zo ja, waar haalde jij de inspiratie voor de inrichting vandaan? Heb je ook geblogd over je naaikamer?

We’ve reached the end of the tour here 🙂

Do you have a sewing room too? If you do, where did you get the inspiration for decorating? And have you writted a blogpost too about it?

Advertentie

24 thoughts on “Where the magic happens

 1. Ooh, what a great space! I really like the fun yellow color. I sew in our living area, so like you I don’t want things stored out in the open or it looks really messy fast and visitors will judge me. 🙂 I have a dresser that I keep the fabric rolled up in (well, I have some overflow that won’t fit, oops, but the goal is to get everything into the dresser).

  • it’s crazy how fast sewing stuff makes things look messy! And also all the dust it generates… do you always have your machines set up in the living room? Or do you put them away too after sewing?

   • This is why i still didn’t post about my recent sewing room state ( but have posted about the two previous 🙂 All the time there is something on the cutting table and I have plans to take the pictures after I finish… after I finish – I clean and start new project instead of doing it ;)…
    I really like your room, especially the bright wall and big drawer for the patterns

   • hahaha uhh yes, I did the ‘finishing touches’ yesterday and then cleaned and took pictures immediately, to prevent that from happening 😉

 2. Hi Inge

  Love the way you’ve designed your sewing room!! Let’s talk about your cutting and sewing tables: For the former, the short square shelves, look similar to the ones I bought from Ikea, are yours from Ikea too? But where did you get the cutting table top? Was it Ikea too? If so, what is the name please? The UK also has ikea and I have been looking for inspiration on how to set up a decent cutting table, instead of using the floor. Also where did you get the sewing tables from please? Thanks

  • Thanks Tanya! I’m sorry I forgot to put that into the post and I will adjust it tomorrow! The square shelves are indeed from Ikea, Expedit ones. The table top was made by my uncle from leftover wood. It’s basicly a piece of plywood with a frame of wooden beams underneath it to add a little extra height and to spread the weight evenly over the shelves underneath. The desks are also from Ikea, from the Micke series.

 3. Love seeing your sewing room! I’m also a fan of lots of small storage, but also have a lot of exposed storage, since my sewing room is tucked into the back of the house.

  Love your cutting table – two 2×2 Ikea Expedits, right? I have plans to hit Ikea next weekend to get those so I can hack together pretty much that exact cutting table! What did you use for your top?

 4. Wat ziet je ruimte er goed uit! En wat een lekkere knip/patroontekentafel heb je! Jaloers!

  Ik moet het straks met minder ruimte doen als ik verhuisd ben dus ik ben nog goed aan het nadenken over hoe ik mijn hobbyspullen het beste kwijt kan.

 5. What a lovely sewing space you’ve created. I like how bright and well organized it is. You’ve done a really good job. Unfortunately my sewing space is in my living room so I have to pack everything when I have guests. As you understand not very convenient ….

   • I have dedicated 2 shelves from my ikea bookshelves which by the way are exactly the same with the shelves you have used as legs for the cutting table. So what I do is put everything in boxes apart from my fabric stash that I keep it In my closet. Not many options available due to lack of space.

 6. Wat leuk om te zien !!! En wat heb jij heerlijk veel ruimte! Mijn naaikamer is het kleinste kamertje van het huis (2 x 2 m) wat ook nog eens dienst doet als administratie + opbergplaats voor onze Dvd’s. Dus je voelt ‘m wel: heel vol!!! Ik vind dat wel gezellig, maar als ik het zo lees, zou het niets voor jou zijn !!! ;o)!!!
  Uittekenen en knippen doe ik trouwens beneden aan de eettafel.
  Groetjes, Jacomijn

  • Ja het is wel een hele grote kamer inderdaad, dat is wel fijn want ruimte, maar het was ook wel lastig om er een beetje een gezellig geheel van te maken vond ik. 2×2 klinkt wel heel knus! Maar dat heeft ook wel weer zijn charme toch?

 7. Wat ziet dat er mooi en ordelijk uit! Toch in vergelijking met mijn eigen puinhoop, maar ik heb wat rommel nodig om creatief te blijven, gelukkig 🙂
  En die hoge tafel om patroon te tekenen, daar ben ik echt jaloers op! Super!!

 8. Wauw !! Jaloers 😉 Echt knap gedaan !
  En wat een bescheiden stoffenvoorraad !
  De mijne past net niet meer in een Kewloxkast van 50 breed en 2.10 hoog 😮 , bloos …
  Het enige beetje geldige excuus dat ik nog heb , is dat ik voor een 7-koppig gezin naai , maar dan nog …
  By the way : ik mailde je een maand of 2-3 terug ivm een jurk die ik wilde maken voor een huwelijk , met wat praktische vragen .
  De jurk is tijdig klaar geraakt , met 2 meter stof ( maar zonder mouwtjes ) van 1.10m breed . En de bruid vond hem geweldig ( in haar lievelingsstofje gemaakt ) en ik ook 😉
  Bedankt voor de tips die je gaf !
  Ik maak nog een goede foto en stuur je die nog even na , lijkt me wel fijn voor je 🙂
  Groetjes , Moira

  • hee Moira, wat leuk om te horen dat je jurk zo goed gelukt was, ik ben heeel benieuwd naar de foto’s! Als ik niet een paar maanden geleden een flinke zak stofjes weggegeven had dan had het ook niet gepast hoor, maar er zaten heel veel tussen die ik gewoon niet meer mooi vond, en dan heeft het ook niet zoveel zin om ze te houden ben ik achter gekomen. Nu heb ik bij elk stofje wel een idee wat ik er van zou willen maken en dat voelt veel beter dan veel hebben om de ‘heb’, een beetje de stoffenvoorraad-equivalent van een kast vol kleren en niks om aan te trekken 😉

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s