Multitasking

Aan het begin van dit jaar hoopte ik dat het vooral een rustig jaar ging worden. Afgelopen jaar was een roerig jaar waarin ik heel veel geleerd heb over mezelf. Ik had het niet willen missen, maar het is ook niet makkelijk geweest. Helaas wordt dit jaar ook geen rustig jaar, omdat mijn arbeidscontract per 31 december afloopt en niet wordt verlengd. Ik werk bij een woningcorporatie, en die moeten onder andere door het kabinetsbeleid flink bezuinigen, vandaar. Dit jaar ga ik dus op zoek naar een nieuwe baan. Maandag heb ik al een tweede gesprek ergens dus tot zover gaat de zoektocht nog gesmeerd 🙂 maar ik merk dat ik er wel een beetje onrustig van ben, al die veranderingen die op stapel staan.

At the beginning of this year I hoped it would become a quiet one. Last year was a bumpy one, I have learned a lot about myself. I wouldn’t have missed it for the world, but it wasn’t easy. Unfortunately, this year won’t be quiet. At the end of december my job will end. I work in social housing, and all the social housing companies have to cut costs because of, among other things, gouvernment policy. So I’m going to have to look for another job. So far the job hunt is going well, as I have a second interview next monday 🙂 but I still feel a bit fidgety, because of the changes that will come.

Multitasken dus, in mijn hoofd, maar ook in mijn naaikamer. Hierbij een klein overzichtje van waar ik mee bezig ben.

So I’m multitasking in my head, but also in my sewing room. Here is a little summary of what I’m working on.

1. MariaDenmark’s Winnie Wide legged Trousers

Multitasking1.jpg

Hier ben ik al héél lang mee bezig, volgens mij al sinds oktober. Toen had ik even niet zoveel zin in naaien, maar ik had me opgegeven als patroontester dus toen moest ik wel. Ik denk dat ik iets te hard heb doorgezet toen, waardoor de ‘finishing touches’  lang heb uitgesteld. Er moet nog één broekspijp omgezoomd worden en de knoop en het knoopsgat moeten nog gedaan worden. Dan is ‘ie af. Dit is een fantastisch patroon, heel makkelijk, goede instructies en de pasvorm is super. Ik ga hem morgen afmaken, want aanstaande maandag wil ik ‘m graag aan naar mijn sollicitatiegesprek!

I’ve been working on this forever, I believe since october. I kinda lost my mojo back then, but I was one of her pattern testers so it had to be done. I’m a bit ashamed that it took me so long. I think I pushed myself a bit too hard on this and then I postphoned the finishing touches for far too long. It just needs one leg hemmed, a buttonhole and a button. The pattern is fantastic, easy and with great instructions. The fit is very, very good. I will finish it tomorrow, so I can wear it to my job interview on monday!

2. Polka Dot Frock Fest NL6000 

Multitasking2.jpg

Deze jurk is ook bijna klaar, alleen de mouwen, het beleg bij de hals en de zoom moeten nog gedaan worden. Ik maakte dit patroon eerder, toen duurde het eeuwen voordat het een beetje paste. Dit keer ging het sneller, ik tekende een bovenlijfje op mijn eigen maten en paste het patroon daarmee aan. Het is nog niet perfect, maar in ieder geval een heel stuk beter dan de vorige versie.  En… kijk eens naar die loopsplit… is het niet heerlijk als het zo perfect lukt?

This one is also almost finished, I just need to put in the sleeves, the facing and hem it. I made this dress before, and had a terrible time getting it to fit. This time I drew a bodice pattern based on my own measurements and used it to adapt the pattern. The fit isn’t perfect, but it’s way better that the other dress. And… did you see that back vent… isn’t it great when something turns out so perfect?

3. Miette cardigan

Multitasking3.jpg

Nou ja, die brei ik natuurlijk niet in mijn naaikamer maar lekker op de bank, met een kopje thee en een dekentje 🙂 Heerlijk rustgevend, die herhalende bewegingen. Fijn om de drukte in mijn hoofd weg te krijgen. Het gaat niet heel snel, maar dat hoeft ook niet.

Of course I don’t knit this in my sewing room but on the couch, with a blanket and a cup of tea 🙂 it’s so soothing to knit, the repetitive movement is calming when my head is full. The progress is slow but steady, and that’s just fine.

Zo, nu zijn jullie weer op de hoogte van mijn bezigheden. Fijn weekend allemaal!

Now you know what’s keeping me busy. I hope you all have a nice weekend!

Advertentie

16 thoughts on “Multitasking

    • It’s a lovely soft cotton, it will be perfect for summer (hopefully we’ll have a proper one this year!) but the side gather give it a little of a belly poof, so maybe something with a bit more drape may be better…

  1. Good luck with the interview…..
    Have to say I LOVE all of your ( wonderfully coordinating) works in progress, and can’t wait to see your finished NL6000 ( of course) but even more so, I want to see the Winnie trousers….I love Maria denmark’s tops and how they fit, but have never ventured further south, super curious!!!

  2. Pingback: Full gathered skirt and some questions | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s