2013 Reflections

Nee hoor, deze post is niet laat, ik heb er gewoon lang over nagedacht :o)

No, this post isn’t late, I just have been thinking it over thoroughly :o)

In deze post kijk ik terug op de doelen die ik voor afgelopen jaar heb gesteld en of ik die een beetje heb gehaald.

In this post I look back on my goals for the past year and wheter or not I’ve reached them.

1. Brei een vest / knit a cardigan

Daar heb ik hard aan gewerkt, maar ben ik nog steeds mee bezig. Ik was op ruim 3/4 van mijn Miette, toen bleek dat ‘ie te groot ging worden. Ik heb hem helemaal weer uitgehaald en ben opnieuw begonnen. Er hoeft nog maar één mouw en de knoopsgatenbies.

I’ve been working on it. I’ve started a Miette cardigan and got it about 3/4 finished when it turned out to be too big. I unravelled it and started again. Only one sleeve and the button band to go.

2. Patroontekenen leren / learn to draft patterns

Kan ik nu enigszins, hele basic dingen zoals dit en dit rokje. Maar omdat er ook zo veel patronen zijn die ik nog wil maken, kom ik er niet echt aan toe.

I can draft some basic things like this and this skirt. But there are so many patterns I want to sew, I just don’t get to it.

3. Dingen maken die ik zelf leuk vind en geen dingen waarvan ik denk dat anderen ze leuk vinden / make things I like, not things I think other people will like

Check! En daar ben ik best trots op! Bijvoorbeeld mijn geruite kokerrok, of de christmas Camí.

Check! And I’m proud of that! For example: my plaid pencil skirt, or christmas Camí.

4.  Geen kleren kopen die ik net zo goed of beter zelf kan maken / don’t buy clothes that I can make just as good or better

Nog een check 🙂 Wat ik afgelopen jaar heb gekocht met kleren is 1. niet veel en 2. een paar broeken en vesten. Best genoch!

Another check 🙂 The things I bought last year were 1. spare and 2. jeans and cardigans. 

5. Hou het leuk / keep it fun

Voor het grootste gedeelte gelukt. Soms heb ik zoveel inspiratie dat ik denk ‘als ik nou even snel dit maakt, dan kan ik daarna dat maken, en daarna…’ Je snapt denk ik wel wat er dan gebeurt 😉 Vervolgens naai ik een paar weken niet en dan begint het weer te kriebelen. Laten we het maar een conjunctuur noemen 😉

Succesfull most of the time. Sometimes I get this inspiration overload, and start thinking: ‘so if I can quickly make this, then I can start that, and then that..’ you can probably guess what happens next 😉 I tend to not sew for some weeks and then the mojo comes back. Let’s just call it a business cycle 😉

En dit jaar? And this year?

Dit jaar maak ik geen nieuwe doelen. Nummer 1, 3 en 5 blijven van toepassing.

I’m not making any new goals for this year. I’ll just continue number 1, 3 and 5.

Wat ik nog wel leuk vind om met jullie te delen is dit. Het is zo makkelijk om te kijken naar wat je nog niet kan en wat je allemaal nog moet leren. Wat we daarbij vergeten is om te kijken naar hoe ver we al gekomen zijn. Van de week heb ik mijn kledingkast opgeruimd en kwam ik een paar dingen tegen die ik helemaal aan het begin van mijn ‘naai-carrière’ heb gemaakt. Het leek me leuk om hier de verschillen tussen die en een paar recentere maaksels te laten zien, en dan vooral het afwerkingsniveau.

What I do want to share with you is this. It is so easy to focus on what you can’t do yet and still have to learn. What we often forget is to look back and see ho far we’ve come. Last week I cleaned out my closet and found some skirts I made at the beginning of my ‘sewing career’. I thought it would be nice to compare them to some more recent makes, to see the difference, especially the finishes.

finishes Collage

Een loszittend beleg en de naadtoeslag niet afgewerkt…

A loose facing and no seam finishing…

closure Collage

Eh, ja…

Eh, well…

geelrokjeoutfit

Maar gelukkig, een trui erover en je ziet er niks meer van.

Fortunately it is easy to hide with a sweater.

Conclusie: maak je niet te druk om die 10 of 20% die je nog moet leren maar geniet van de 80 of 90% die je al onder de knie hebt!

Roundup: don’t fret over the 10 or 20% you still have to learn but enjoy the 80 or 90% you have already mastered!

5 thoughts on “2013 Reflections

  1. Klinkt alsof 2013 een goed naai-jaar was voor je 🙂 Ik vind vooral de begin-nu foto’s erg leuk, daar heb je helemaal gelijk in! En ik ben het met je eens, dat het gevaarlijk is om te denken, even snel dit eerst maken, als ik dat doe dan ben ik er naderhand meestal toch niet zo tevreden over. Ik moet nu van mezelf denken, het is niet alsof ik niets heb om aan te trekken, dus doe maar rustig aan! Haha!

  2. Mooie lijst Inge!

    Leuk is dat om te zien hoeveel jij eigenlijk al geleerd hebt! Soms sta je er niet bij stil en lijkt het allemaal zo vanzelfsprekend!

    Ik was al benieuwd naar je Miette, wat goed dat je hem af gaat maken!

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s