We are Apollons

Een tijdje terug blogde ik over de Renfrew sweaters die ik maakte maar waar ik niet zo tevreden over was omdat het armsgat niet goed paste. Ik zat toen wat te dubben over of ik het patroon nog zou proberen aan te passen. Aangezien ik niet zo goed ben in beslissingen nemen duurde dat dubben heel lang. Via Instagram kwam ik een ander patroon op het spoor, de Apollon sweater van I am patterns, en ik besloot om die uit te proberen.

A while ago I blogged about the Renfrew sweaters I made and the issues I had with the armholes. I was pondering wheter or not to adjust the pattern, and since making decisions is not my forte, that took a while. Through Instagram another pattern came onto my radar: the Apollon from I am patterns, and I decided to give that one a try.

Ik maakte eerste een proefmodel van een goedkoop couponnetje omdat er nogal wat overwijdte in het patroon zit. Volgens de maattabel moest ik maat 42 maken. Ik deed voor de zekerheid al wat downsizen en maakte maat 38. Die was nog steeds megagroot. Op basis van het proefmodel verkleinde ik het patroon naar maar 36 en haalde ik ook nog een centimeter van de middenvoor en -achter af en voegde ik een naad toe aan de middenachter. Het voorpand werd daardoor 2 centimeter smaller en het achterpand 3. Aan her voorpand voegde ik nog ietsje lengte toe in het midden, om de dames wat meer ruimte te geven.

First I made a test version from a cheap remnant because the pattern has quite a lot of ease. The size chart tells me to make a 42 but I decided to cut a 38. It was stil huuuge. Based on the test version I sized down to a 36, removed a cm from both CF and CB, and added a CB seam. This made the front 2 cm smaller and the back 3. I also added a little bit of length to the front, to give the ladies a bit more room.

 

 

En daar was ‘ie dan: mijn perfecte sweater patroon! De stof is een lekker zachte katoen/viscose/elasthan mix. Heerlijk voor nu, en ook voor wat koudere zomeravonden denk ik. Hij past ook perfect bij mijn nieuwe spijkerbroek πŸ™‚

And there it was: my perfect sweater pattern! The fabric is a lovely soft cotton/viscose/elasthane mix. Perfect for now, and also for chilly summer nights I think. It also looks great with my new jeans πŸ™‚

 

 

Met middenachternaad dus. Die deed ik er in zodat ik hem eventueel onder op de rug nog een beetje in kon nemen, want daar heb ik vaak wat teveel ruimte door mijn holle rug. Dat bleek niet nodig dus de naad kan eigenlijk wel weer weg.

With a CB seam, which I added so I could take it in a bit at the lower back if needed. I have a slight swayback so often have a bit too much fabric there. But I don’t think this needs taking in so I guess I can remove that seam again.

 

 

Het armsgat zit op precies de goede plek.

The armscye is in the perfect place.

 

Omdat het een makkelijk en snel te maken patroon is besloot ik om meteen nog maar eentje te maken. Waarom niet tenslotte?

Because it’s such an easy and quick pattern to make I decided I needed another one. Why not right?

 

 

 

 

 

Deze stof heeft dezelfde samenstelling maar is nog wat zachter en iets rekbaarder, daarom lijkt deze sweater een beetje ruimer. Hij zit heerlijk!

This fabric has the same composition but it’s a bit softer and has more stretch, so this sweater looks a bit bigger. It’s so comfy!

De volgende keer ga ik de jurk-versie maken. Die heeft wel wat meer ruimte op de heupen nodig dan deze truien, dus dat wordt weer even puzzelen. Gelukkig vind ik dat altijd wel leuk πŸ™‚ Tot die tijd doe ik een klein happy-dansje vanwege deze twee heerlijke sweaters!

Next time I’ll make the dress version. That will need a bit more room at the hips so it will involve some more pattern puzzling. Good thing I like that πŸ™‚ Until then I’ll do a little happy dance because I now have these two super comfy sweaters!

 

Advertentie

17 thoughts on “We are Apollons

  • Dank je! Hij valt wel super ruim, deze zijn een kleinere maat en extra wijdte verwijderd, dus dat is misschien wel iets om rekening mee te houden. Tenzij het is wat je zoekt natuurlijk πŸ™‚

 1. Hi Inge, as always you produce really lovely garments and l am loving the Apollon tops and the gorgeous fabric you have chosen!! So l had a lurk at the fabric shop and l have my eye on some polyester for the Sew over it- Eve Dress…just one thing: do the words ‘Aantal meter (min 0.5 m)’ mean:
  Minimum purchase 0.5 m or that the fabric is priced per 0.5 metre, so if l wanted 2 metres l would enter a quantity of 4? Thanks.

  Oh, and l almost forgot to say many thanks for your advice and help for the knipmode jersey top – much appreciated!! πŸ˜€ – l made a wearable toile, followed by a stripey/plain version in plain blue/blue white stripes with red piping to maintain a nautical theme. In the end, l used ordinary cotton piping which worked out okay!!

  • Thank you Tanya! Good to hear that your Knipmode top turned out well πŸ™‚

   The shop has a minimum purchase of 0.5 metre but you can order any amount you want, no need to round off at half metres or anything. The price is per metre (they have very nice prices and the quality is pretty good in general) so for the 2 metres you need you can just put in 2 and you will get 2 metres. Which fabric are you looking at?

   • Hi Inge
    I tried to paste a photo of the fabrics, but instead l will tell you the names:

    Polyester flower camel
    Jacquard jersey dun blaw (blue jacquard jersey fabric)
    Cotton chanel dark blue.

    And there l go breaking my promise that l would use up my fabric stash before purchasing anything else..!!! πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

 2. Die sweaters zien er uit om nooit weer uit te doen, vanaf de foto’s kan ik zien dat het heerlijke stoffen zijn. Ze passen je perfect, niet te groot en niet te klein. Ik houd de Apollons in gedachte. Dank voor de tip! Via jou zie ik nog eens andere patronen dan de meest bekende.

  • Dank je Truus! Ze zitten ook echt heerlijk, zulke lekkere zachte stoffen, echt een aanrader! Als je hem gaat maken dan zou ik wel even goed kijken welke maat je maakt, want het patroon valt superruim. Wellicht is dat ook hoe het bedoeld was, maar het was niet waar ik naar op zoek was haha.

  • Dank je Anne! Ja ik ben heel blij met de pasvorm, vooral bij de arme. Misschien probeer ik nog wel om de armsgaten en mouwen in de Renfrew te fabriceren, want ik vind de taillering daarvan wel wat eleganter. En die col, dat is toch wel een hele fijne!

 3. Pingback: I am Apollon jacket hack | IngeMaakt

I'd love to hear your thoughts!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s